VIDEO Parastas grandios la 40 de zile de la moartea lui Ion Dichiseanu. În cimitir a fost adus un ecran uriaş


    La parastasul lui Ion Dichiseanu, un ecran uriaş a fost pus în cimitirfoto: facebook
La parastasul lui Ion Dichiseanu, un ecran uriaş a fost pus în cimitirfoto: facebook

S-au împlinit 40 de zile de când cinematografia românească este mai saracă. Actorul Ion Dichiseanu se stingea pe 20 mai, după o grea luptă cu o pneumonie severă, lăsând în urmă regrete eterne. Familia i-a organizat un parastas emoționant.

Parastasul de 40 de zile al marelui actor Ion Dichiseanu a avut loc sâmbătă, 26 iunie, la Cimitirul Bellu. Familia și prietenii s-au strâns la căpătâiul marelui actor pentru a-l comemora cum se cunvine.

Lângă mormântul actorului a fost amplasat un monitor pe care au rulat imagini din spectacolele și filmele care l-au consacrat pe Ion Dichiseanu. La mormântul marelui actor s-au întins totodată și însemnele Rapidului, ”Dichi” fiind un înfocat fan al formației din Grant. "Am jucat fotbal la <pitici>, la Rapid. Mi-a plăcut mult sportul în general și fotbalul în special, dar n-am prea avut timp pentru el! În schimb, am fost alături de Rapid tot timpul. Și atunci când eram plecat din țară”, mărturisea actorul, în 2019.


    Gabriela Lucuţar, cea care a condus şi ceremonia de înmormântare, s-a ocupat de parastasul marelui actor Ion Dichiseanufoto: Facebook
Gabriela Lucuţar, cea care a condus şi ceremonia de înmormântare, s-a ocupat de parastasul marelui actor Ion Dichiseanufoto: Facebook

Pe Aleea Artiştilor de la Cimitirul Bellu a fost amplasată o masă, pe care au fost așezate alimente specifice unei ceremonii de parastas, precum colivă și pască. După slujba susținută de un sobor de preoți, au fost împărțite pachete cu mâncare, pentru sufletul lui Ion Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu: “Mi-a apărut în vis în fiecare noapte”

La 40 de zile de la moartea tatălui său, marele actor Ion Dichiseanu, Ioana, fiica actorului, a povestit că legătura cu părintele ei continuă și după dispariția acestuia. “Am apreciat și mesajele și gândurile, dar sincer vă spun că nu am putut să răspund nimănui. Nu știu dacă o să pot trece vreodată (n.r. peste durerea pierderii tatălui). Fiecare moment pentru mine și fiecare zi care trece este grea, pentru că el nu mai este fizic și îmi este dor de el în fiecare clipă. (...) Deocamdată vreau să îmi canalizez toate gândurile către tata, pentru a încerca să păstrez o comunicare cu el”, a declarat Ioana, la Antena 3.

“Mi-a apărut în vis în fiecare noapte și mi-a spus niște lucruri, am foarte multe semne și confirmări de la el că este în continuare lângă noi. (...) Visez conversații care nu au legătură cu amintirile trăite. (...) Dimineața mă trezeam și chiar treceam la fapte și am reușit să fac niște lucruri pe care el m-a rugat să le fac”, povestește Ioana.

Celebrul actor Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai 2021. A fost înmormântat în Cimitirul Bellu, cu onoruri militare, și a primit ultimele aplauze ale oamenilor care l-au iubit atât de mult. La căpătâi, până în ultimul moment, i-a stat familia, dar și toți cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub ioana nastase png
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
cub emma corrin png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
profimedia 0742415693 jpg
FotoJet jpg
Kanye West
Kirstie Alley jpg
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg