VIDEO Valahia ar fi împlinit 20 de ani. Ce s-a ales de băieţii care cântau “Suzana, mi-ai furat banana”

Ultima actualizare:

    Trupa Valahia, în formula cu Costi Ioniţă, Mihai Trăistariu şi Dorin Topală
Trupa Valahia, în formula cu Costi Ioniţă, Mihai Trăistariu şi Dorin Topală

În urmă cu 20 de ani, într-o vară călduroasă, doi băieţi şi o fată s-au strâns într-un studio de înregistrări, dintr-un oraş de la malul mării, şi aşa s-a născut trupa Valahia. În acelaşi an au lansat şi primele piese, care au prins imediat la public, însă trupa a capitulat în 2004. Melodii precum „Banii şi fetele” sau “Banana” sunt fredonate însă şi azi de tinerii generaţiei ’90. Vara aceasta, trupa ar fi împlinit două decenii de activitate, iar Click! îţi spune ce mai fac şi cu ce se ocupă cei care au înfiinţat-o.

Trupa Valahia a luat naştere în vara anului 1998, fiind formată la momentul respectiv din trei membri: Dorin Topală, Costi Ioniţă şi o tânără pe nume Laura. Ce trei au început să cânte muzică dance, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an, colega lor decide să renunţe la cariera de solistă dance şi să se dedică muzicii de operă.

Trupa s-a refăcut prin cooptarea lui Mihai Trăistariu (41 de ani), cel care câştigase la secţiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. În luna mai 1999 apare primul album al trupei, care s-a numit “Valahia”. După ce au lansat câteva piese care au avut succes, în luna noiembrie, Costi Ioniţă părăseşte formaţia şi se dedică carierei solo. “Despărţirea s-a petrecut chiar în timpul unui concert la Sala Palatului. Cântau mai multe trupe, dar de la Valahia s-au prezentat doar Mihai şi Dorin, care au anunţat că aceasta este noua formulă”, ne-au povestit surse aflate la acel eveniment. În martie 2000 apare cel de-al doilea album, intitulat "Why". Trupa a rezistat până în 2004, iar printre melodiile ei celebre se numără “Banii şi fetele”, “La mare, la soare”, “Banana”, “Why”, “Iubito nu plânge”, “Scufiţa” şi multe altele.


    Dorin a absolvit Academia  Navală din Constanţa
Dorin a absolvit Academia Navală din Constanţa

Ce planuri au cei trei foşti “valahi”

Costi Ioniţă şi-a continuat cariera muzicală departe de ţară, colaborând cu nume mari din industria muzicală, printre care Shaggy, Mohombi, Faydee etc. Acum se află în SUA, unde tocmai s-a fotografiat cu Enrique Iglesias, spre încântarea fanilor de pe Facebook. În plus, la 40 de ani arată ca de 30, iar asta pentru că a devenit vegetarian şi practicant de yoga. Mihai Trăistariu îşi continuă cariera în ţară şi a făcut fixaţie pe Eurovision, sperând să şi câştige, după ce, în 2006, la Atena, s-a clasat pe locul 4 cu piesa “Tornero”.


    Costi Ionita şi Enrique Iglesias s-au întâlnit în SUAfoto: arhivă personală
Costi Ionita şi Enrique Iglesias s-au întâlnit în SUAfoto: arhivă personală

În plus, se aude că din toamnă Mihai va face parte din proiectul „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1. Iar despre prietenul Dorin Topală ne-a spus chiar Mihai ultimele noutăţi. „M-am întâlnit cu Dorin Topală într-o emisiune, el acum e marinar ofiţer, câştigă peste 10.000 de euro pe lună şi mi-a zis că nu prea mai vrea să cânte. Are vechime, şi-a dat nişte atestate, are cotă. Am zis că poate facem un turneu naţional cu nişte reuniri de trupe mai vechi. Ne-a dat cineva ideea şi îmi place. Valahia, doar noi doi, căci Costi Ioniţă, fostul nostru coleg, nu mai ştiu ce face. Doar pentru acest turneu vrea Dorin, doar aşa, să vadă cum mai e, ne mai plimbăm prin ţară şi mai facem nişte bani. Ne întâlnim cu foştii fani, pentru că aveam fan-cluburi în toată ţara”, ne-a povestit Mihai Trăistariu recent, într-un interviu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
beyonce instagram jpg
banner anamaria prodan png
banner dorian popa png
shakira coachella jpg
alina puscas jpg
florinel de la visina jpg
banner oana roman png
veronica si viorel stegaru 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net