Violeta Andrei împlineşte 77 de ani: ”Familia nu mă mai lasă să joc în filme”

Ultima actualizare:

    Violeta, alături de marea ei iubire, Ștefan Andreifoto: Adevărul
Violeta, alături de marea ei iubire, Ștefan Andreifoto: Adevărul

Una dintre cele mai frumoase actriţe din anii comunismului, Violeta Andrei, va împlini 77 de ani pe 29 martie. Artista ne-a oferit un interviu de suflet, în care ne-a vorbit despre carieră, despre regretatul ei soț, Ștefan Andrei, fostul Ministru de Externe al României, dar și despre fiul și nepoata ei.

Actriţa cu chip de păpușă, care a jucat în peste 60 de filme și a fost răsplătită pentru talentul ei cu zeci de premii, locuiește de câțiva ani la Snagov, într-o căsuță cochetă, unde se ocupă de câinii vecinilor, dar și de grădină, pe care vara o transformă într-un adevărat colț de Rai. Are în plan să scrie o carte despre viața ei presărată cu bucurii, dar și cu necazuri, mai ales pe plan profesional. Ultima oară ați văzut-o în urmă cu 14 ani, în telenovela „Păcatele Evei” (Acasă TV), dar de atunci marea doamnă a scenei românești susține că a mai avut câteva oferte:


    Violeta Andrei s-a retras de pe scenă, iar aparițiile ei la evenimentele mondene sunt foarte rarefoto:TIFF
Violeta Andrei s-a retras de pe scenă, iar aparițiile ei la evenimentele mondene sunt foarte rarefoto:TIFF

„Fuego mi-a propus să apar într-o emisiune TV, dar e greu să fac playback, pentru că eu trăiesc momentul. Trebuia să fac acum, în martie, un film cu Corneliu Porumboiu dar a intervenit o problemă. S-a băgat nora mea pe fir, mi-a luat telefonul și i-a spus regizorului că nu-mi dă voie doctorul să mai filmez, că nu pot să plec de la Snagov din cauza sănătăţii. Regizorul voia să joc cu Vlad Ivanov, să fiu partenera lui, însă el are 47 de ani, cum puteam să intru eu în rolul unei femei de 50 de ani? Corneliu a zis că arătăm a pereche, dar eu cred că aș fi fost mai bună în rol de mamă”, ne-a povestit actriţa. Violeta Andrei a fost interzisă de Elena Ceauşescu, ani la rând, căci era geloasă pe frumusețea și pe talentul ei. Dar și pe faptul că apărea pe toate afișele: “Şi a mai avut o furie pe mine pentru că primeam premii internaţionale. Am luat Oscarul italienesc, oferit de Academia de Arte din Roma şi nu m-a lăsat să merg să-l iau. L-au trimis aici la Ambasadă şi mi l-a adus soţul meu acasă. Am mai luat un premiu de interpretare alături de Franco Nero, şi s-a întâmplat tot aşa. Şi atunci, din clipa aia, m-a interzis definitiv. Apoi, în 1990, Ion Iliescu m-a dat afară din Teatrul Bulandra, iar peste vreo doi ani am ieşit la pensie. Am o pensie de 2.000 lei şi o indemizaţia specială pe care o au doar 15 actori”, ne-a mai povestit actriţa.


    Fiul Violetei, alături de fetița lui, pe care actrița o divinizeazăfoto: arhivă personală
Fiul Violetei, alături de fetița lui, pe care actrița o divinizeazăfoto: arhivă personală

Actrița e tare mândră de fiu și de nepoțică

Actriţa are un singur fiu, Călin Andrei, care seamănă leit cu regretatul lui tată, Ștefan Andrei, dar şi o nepoţică:“E adorabilă, se numeşte Anastasia Ioana Loreta, are 12 ani, eu i-am pus numele Loreta. Mă sună, îmi spune Maia, iubeşte căţeii, are multe pasiuni, exact ca mine. Mă ocup de nepoata mea, de mică, am obişnuit-o să-i placă arta din toate punctele de vedere. Are talent si pentru actorie, a făcut cursuri, călărie, cascadorie. Eu mi-am făcut singură toate cascadoriile din filme. Lorena are multe talente, nu ştiu ce o să facă. La 8 ani spunea că o interesa sistemul galactic şi asteroizii. E fericită că poate discuta cu mine. E un copil foarte dotat”, ne-a mai dezvăluit actriţa. Ea ne-a vorbit și despre băiatul ei: ”Fiul meu a făcut ASE-ul, dar îi plăcea şi lui muzica simfonică. I-ar fi plăcut să se facă dirijor dar, având în vedere că în acea perioadă eram interzisă, nu l-am mai lăsat. Dar cum vine acasă ascultă muzică simfonică”.

image
image
image
image
image
image
delia matache jpg
smiley instagram jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Buhnici Captura Youtube PNG
raul tisa instagram jpg
gabriela cristea tavi clonda webp