Vladimir Găitan a murit. Actorul avea 73 de ani și suferea de o maladie gravă

Ultima actualizare:

    Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de anifoto: Click!
Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de anifoto: Click!

Lumea filmului este în doliu. Marele actor Vladimir Găitan a murit marți, 10 noiembrie, la vârsta de 73 de ani. Diagnosticat în urmă cu mai bine de 30 de ani cu o formă de cancer al sângelui, actorul trăia fiecare zi ca și cum ar fi fost ultima. «Simt că sfârşitul îmi e aproape», ne declara el într-un interviu recent. Dumnezeu să-l odihnească!

Vestea morții actorului Vladimir Găitan a fost dată de actorul Vlad Rădescu, într-o postare pe Facebook. "Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!", a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook.

De mai bine de trei decenii, marele actor ducea pe picioare o boală cumplită şi imprevizibilă. În revista “Taifasuri”, Găitan a povestit, de-a fir a păr, cum a aflat despre teribila maladie. “Am invitat o doamnă doctor la un spectacol de-al meu, iar aceasta a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele. După reprezentaţie m-a invitat să fac nişte analize la spital şi, din păcate, temerile sale s-au adeverit. S-a descoperit că am o formă de cancer de sânge şi mi s-au mai dat 10 ani de trăit. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere, încălecam în galop calul. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea, mi-a oprit bucuria de a juca tenis şi de a călări. Am rămas cu drumeţiile şi cu înotul. În fiecare dimineaţă, noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular este iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo”, povestea Găitan.

În 2009 a suferit un infarct: „Eram pregătit să mor în fiecare zi"

Actorul a văzut moartea cu ochii în 2009, când a făcut infarct: „Eram pregătit să mor în fiecare zi. Primii ani au fost cei mai grei, pe urmă am început iar să traiesc normal. Și uite că am ajuns și în faza în care am mai dat o dată mâna cu Coana coasă, când am făcut infarctul. Camera de reanimare este de fapt o camera a morții… Sunt 12 paturi în care se moare și se pleacă foarte rar în viață, pe bandă rulantă. Acolo mori și te naști de șapte sute de ori”, mai povestea marele actor.

image
image
image
image
image
image
cub mircea bravo png
jessica simpson getty jpg
banner Giulia Nahmany png
banner shelly png
Carla’s Dreams jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
banner damian drăghici png
banner andreea balan png