Ambasada SUA la București, alertă pentru cetățenii americani. SRI: „Nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă”

O alertă de securitate emisă de SUA la București i-a speriat pe cetățenii americani. Aceștia au fost sfătuiți „să manifeste prudență sporită” în apropierea instituțiilor religioase din România, în perioada 11-13 octombrie. Ce a avut, în schimb, de transmis SRI. 

Steagul SUA / foto: Pixabay
Steagul SUA / foto: Pixabay

  „Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România pentru weekendul 11-13 octombrie”, se arată în știrea inițială. 

Cu toate că alerta emisă de SUA i-a speriat pe cetățenii americani, MAI a transmis faptul că au fost luate măsuri sporite de siguranță publică. SRI a transmis că „nu sunt date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”

„SRI nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă”

  Alerta a fost emisă pentru perioada în care evreii sărbătoresc Yom Kippur (Ziua ispășirii), una dintree cele mai importante sărbători religioase evreiești.

„SRI nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont totșu de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI, cu structurile competente, va manifesta o atenție sportiă pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Ce a transmis MAI 

În urma alertei de securitate emisă de Ambasada SUA la București, MAI a transmis un comunicat prin care au informat următoarele: 

  „Structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, transmite MAI.

„Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, mai scrie în comunicatul MAI.

Măsurile de precauție recomandate cetățenilor americani 

 - precauție sporită și să ia în considerare evitarea instituţiilor religioase în această perioadă;

- să nu atragă atenţia asupra lor să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jur;

- să îşi revizuiască planurile personale privind siguranţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pelerinaj sfanta parascheva 130 000 pelerini racla curtea metropolitana iasi 863253 jpeg
marina bay of singapore 2714866 1280 jpg
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
orasul vulcan jpg
image png
iordanescu eleva jpg
nunta 1 jpg
vremea 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net