Călătorii de vis prin munții României. Topul celor mai frumoase șosele de care nu te saturi niciodată

Ultima actualizare:

Cu toate minusurile sale la capitolul infrastructură, România câștigă admirația turiștilor străini prin frumusețea ei naturală. Câteva drumuri care traversează munții României cu peisaje care îți taie răsuflarea se află pe locuri fruntașe în topurile internaționale și nu ne referim doar la Transfăgărășan și Transalpina. Avem și alte șosele de care turiștii străini sunt îndrăgostiți.

image

Călătorii de vis prin munții României

România are câteva drumuri spectaculoase pe care merită să le parcurgi cu mașina ori de câte ori ai ocazia. Atunci când drumul în sine este un motiv să călătorești, un roadtrip cu mașina e ocazia perfectă pentru a descoperi peisaje și locuri noi, în spatele volanului. În ciuda infrastructurii, avem șosele care arată fantastic.

O dată pornit la drum, o astfel de călătorie include peisaje spectaculoase de munte și obiective precum peșteri și lacuri de munte.

Transfăgărășan

Transfăgărășan care este considerat de către mulți ca fiind cel mai frumos drum din Europa și printre cele mai frumoase din întreaga lume.

transfagarasan cele mai frumoase drumuri din lume jpeg

Șoseaua străbate Munții Făgăraș, legând regiunile Muntenia și Transilvania, și se întinde de-a lungul a 152 de kilometri, fiind cel mai lung drum rutier din România. Pe traseu întâlnim lacul și cascada Bâlea, cetatea Poenari și tunelul Capra.

Transrarău

Transrarău poartă reputația de „Drumul comorilor” și străbate munții omonimi, de-a lungul a 28 kilometri, la altitudinea de 1400 m, între localitățiile Chiril și Pojorata.

image

Pe parcurs, turiștii pot să admire peisaje de basm și monumentele naturale Pietrele Doamnei și Șaua Fundu Colbului.

Transalpina

Transaplina măsoară 148 de kilometri și este cea mai înaltă șosea de la noi din țară, atingând altituinea maximă de 2145 m în Pasul Urdele. Drumul montan unește localitățile Novaci și Sebeș și străbate județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

image

Cei care traversează Transalpina, pot să viziteze mănăstirea și peștera Polovragi, peștera Muierilor, Lacul Vidra și hamacele din Baia de Fier.

Transbucegi

Transbucegi, cunoscut și sub denumirea de Drumul Babelor, este o rută montană fascinantă ce oferă acces către minunatul peisaj al Munților Bucegi.

image

Drumul străbate serpentine spectaculoase și oferă priveliști uluitoare de-a lungul a 16 kilometri, între județele Prahova și Dâmbovița. Printre atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi în călătoria ta se numără lacul Bolboci, peștera Ialomiței și inegalabilele monumente naturale Babele și Sfinxul.

Transsemenic

TransSemenic este drumul care traversează masivul Semenic, una dintre cele mai pitorești zone din vestul țării.

Pentru că nu drumul nu este foarte cunoscut traficul auto este destul de redus.

transsemenic foto muntii semenic jpg

Șoseaua, care a fost modernizată, se întinde pe 40 de kilometri, leagă, de la est la vest, localitățile Văliug și Slatina-Timiș și urcă până la 1400 de metri altitudine.

Aici se găsesc celebrul Lac Gozna, stațiunea Văliug, precum și fermecătorul lac Trei Ape.

Trandunăreanul

“Transdunăreanul” este unul dintre cele mai frumoase drumuri din țara noastră. Situat chiar pe malul stâng al Dunării, drumul poate fi parcurs în două ore.

image

Începe cu încântătoarele stațiuni Eșelnița și Dubova, după ce ieși din orașul dunărean Orșova. Imediat ce se ajunge la Râul Mraconia, se înalță chipul lui Decebal, iar Cazanele Mari și Mici ale Dunării își taie răsuflarea prin frumusețea lor. Este de departe cel mai spectaculos loc pe unde trece fluviul în țara noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net