Cât a ajuns să coste un Revelion, ca pe vremuri, în Bucovina. Entuziasmul turiștilor este în scădere

Ultima actualizare:

Românii se pregătesc pentru vacanța de Revelion și caută deja cazare în stațiunile de la munte. Pe rețelele sociale, se cer recomandări, prețuri și detalii despre fel de fel de locații. Când ajung la prețuri entuziasmul începe să scadă. Anul acesta, experții în turism vorbesc de tarife mai mari ca oricând pentru un sejur de Revelion.

image

Revelion în Bucovina

Bucovina este prin tradiție o destinație de top a Sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, însă, românii vor trebui să se gândească bine înainte să aleagă pentru că tarifele la cazare aau explodat.

Pentru un sejur de patru nopți, într-o cabană la munte, trebuie să scoți din buzunare o sumă considerabilă de bani. Pentru a-și atrage turiștii, proprietarii vin cu diferse oferte și tradiții.

Noapte dintre ani, mai scumpă ca niciodată

Cei care doresc să petreacă noaptea dintre ani la munte trebuie să știe că, de cele mai multe ori, pachetele oferite de proprietari includ nu mai puțin de patru nopți de cazare, informează Adevărul.

În Bucovina, în apropiere de Gura Humorului, proprietarii solicită suma de 4.000 de lei pentru patru nopți de cazare. Totodată, cei care doresc au și posibilitatea de a închiria integral unitatea de cazare.

„La noi, prețul unei camere de două persoane este de 4.000 de lei pentru patru nopți. Cabana are șapte camere și poate fi închiriată integral, pentru suma de 28.000 de lei, ce mai poate fi negociată puțin. Dar deja vorbim despre rezervări pentru anul viitor, deoarece cabana a fost rezervată pentru Revelionul 2024 din luna februarie a acestui an. În general, cine vine o dată va încerca să se întoarcă și în anii următori", a declarat Ștefan, proprietarul unei pensiuni din Bucovina.

Tradițiile câștigă în fața prețurilor mari

Turiștii care aleg un sejur în timpul sărbătorilor de iarnă sunt în primul rând atrași de tradiții. De multe, de dragul obiceiurilor străvchi, românii au plătit prețuri piperate.

Pe lângă cele patru nopți de cazare, pachetele conțin și diverse tradiții, dar și plimbări în natură. Astfel, cei care aleg să petreacă Sărbătorile de iarnă la munte vor avea parte de surprize plăcute din partea proprietarilor.

„În această sumă de bani intră mesele festive, dar și prezentarea unor tradiții care sunt pe cale de dispariție în unele zone ale țării. Vom avea coruri de colindători, de urători și vom organiza plimbări cu sania trasă de cai. Cei care aleg să petreacă sărbătorile la munte cu siguranță nu vor regreta, chiar dacă suma solicitată poate să pară exagerată", a adăugat proprietarul cabanei din Bucovina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net