Cum vor circula trenurile de metrou de Crăciun și Revelion. Metrorex și STB au anunțat programul

Ultima actualizare:

Mai sunt trei zile până la Crăciun și mulți bucureșteni vor rămâne să petreacă sărbătorile acasă.  Pentru ei și turiștii care se află zilele acestea în Capitala noastră, Metrorex a anunțat după ce program vor circula trenurile de metrou. Programul trenurilor de metrou din Capitală va fi unul special pentru perioada sărbătorilor de Iarnă. Metrorex anunță că de Crăciun și de Revelion trenurile vor circula conform unor grafice diferite față de zilele normale.

Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe

Metrorex transmite că asigură transportul călătorilor cu metroul în perioada sărbătorilor de iarnă și a prezentat programul de circulație a trenurilor.

Metrorex a făcut public programul de circulație a trenurilor de metrou în perioada Sărbătorilor de iarnă. Pentru perioada Crăciunului, circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 10 minute.

Cum va circula metroul de Crăciun și de Revelion

„În perioada 23 - 26 decembrie a.c. și 30 decembrie a.c. - 2 ianuarie 2024, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale.

Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon - Dristor 2), Magistrala 2 (Tudor Arghezi - Pipera), Magistrala 3 (Preciziei - Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Straulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 - Valea Ialomiței/Râul Doamnei), circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 10 minute”, a transmis compania.

Cât despre noaptea dintre ani, 31 decembrie 2023/01 ianuarie 2024, călătorii care vor vrea să folosească metroul ca mijloc de transport sunt anunțați că, în noaptea de Revelion,

„pe toate magistralele, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 02:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 02:00 până la ora 5:00, la un interval de circa 20 minute”, mai transmite Metrorex. 

Programul STB în zilele de Crăciun și de Anul Nou

Și Societatea de Transport București a anunțat că, în zilele de Crăciun și Anul Nou, vehiculele STB vor circula după un program special si anume după un program specific unei zile de duminică.

„În contextul Sărbătorilor de sfârșit de an, în zilele de luni/marți, 25.12.2023 – 26.12.2023 și 01.01.2024 – 02.01.2024, toate liniile de transport public ale STB vor funcționa conform programului unei zile de duminică.

Totodată, sâmbătă, 23.12.2023, liniile de tramvai 1,10, 21 și 41, precum și cele de autobuz 104, 123 și 335 vor funcționa cu parcul de vehicule suplimentat, pentru buna desfășurare a serviciului în zonele cu solicitare de transport crescută”, au transmis reprezentanții STB, într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net