De ce nu se vorbește în Biserică în Ajunul Paștelui? Noi am aflat explicațiile

#Exclusiv Click!

În Săptămâna Patimilor, care este și cea mai strictă din perioada Postului Mare, tradiția spune că indicat ar fi ca cei care vin la Biserică, să se roage și să asculte slujba în tăcere și să nu vorbească între ei. 

În ultima săptămână înainte de Paște, mai exact în Săptămâna Patimilor, credincioșii pot merge la slujbele religioase speciale numite denii. La denia din Sfânta şi Marea sâmbătă se prăznuieşte „îngroparea lui Hristos cu trupul şi pogorârea la iad, cu dumnezeirea, pentru a ridica din stricăciune la viaţa veşnică pe cei din veac adormiţi”.

Mai exact, ultimele zile înainte de Sărbătorile Pascale au menirea de a pregăti credincioșii pentru Înviere. Însă, cei care aleg să meargă la Biserică, trebuie să știe un lucru: nu trebuie să vorbească în timpul slujbei, iar Click! a aflat explicația.

„Mântuitorul Iisus Hristos s-a dus la jertfă ca un miel și obligat de farisei și arhierei să-și poarte singur crucea ca un miel. Iisus nu a țipat atunci. El a primit moartea pe Golgota pentru noi, pentru păcatele noastre. De aceea, se pune miel pe masa de PaȘte, nu bursuc sau altceva. Se spune că mielul este unul dintre cele mai blânde animale, așa cum a fost și Iisus în acele momente grele.

Și de Florii, simbolul sărbătorii este salcia. De ce? Salcia este una dintre cele mai modeste flori. Salcia își pleacă ramurile la pământ, deoarece este modestă față de ceilalți arbori, așa este interpretarea ei în popor. Această salcie nu e mândra ca alte flori. Ea este într-o modestie totală”, a declarat pentru Click! preotul Costescu Ilie de la Biserica „Sfântul Ilie” din Titan.

Click! spune

În Ajunul Paștelui, în Biserica Ortodoxă nu se oficiază slujbele obișnuite, ci se concentrează pe un moment de tăcere și rugăciune. Această practică reflectă o perioadă de așteptare și reflectare, înainte de celebrarea Învierii lui Iisus Hristos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net