Doliu în teatru! Un mare actor român s-a stins din viață. A avut o carieră bogată în film, teatru, televiziune şi radio: „Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun”

Ultima actualizare:

România a mai pierdut o valoare! Luni, 23 septembrie, Liviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. Vestea a fost dată de TNB.

Actorul Liviu Crăciun s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani / foto: Facebook
Actorul Liviu Crăciun s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani / foto: Facebook

„Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar şi prin bunătatea şi generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!”, a transmis TNB, pe Facebook.  

Miercuri, pe data de 25 septembrie 2024, cei care își doresc să își ia rămas bun de la marele actor de teatru și de film sunt așteptați de la ora 11.00, la cimitirul Cernica 2 din comuna Pantelimon

Cine a fost Liviu Crăciun

Liviu Crăciun s-a născut pe data de  6 februarie 1935, la Târgu Mureş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957. Artistul a activat de-a lungul carierei în film, teatru, televiziune şi radio. La Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti a jucat din anii '60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonţa sau Gelu Colceag.

Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B. Şt. Delavrancea, în regia lui Dan Piţa (2004). Din bogata sa activitate în lumea cinematografiei amintim „Un surâs în plină vară„, regia Geo Saizescu, „Liceenii”, regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux”, regia Dan Piţa sau „Oglinda„, regia Sergiu Nicolaescu. 

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pesto pinguin profimedia (1) jpg
indian creek village shutterstock jpg
intersectie jpg
Lyle Erik Menendez profi Descopera 2 jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
regele charles al iii lea profimedia jpg
valtesse de la bigne captura video jpg
litere freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net