EXCLUSIV! Alin Chiţa mănâncă scorpioni în China

"Am un salariu excelent şi sper să fie bine în continuare. În şapte luni aici am câştigat cam cât în ultimii patru-cinci jucaţi în România", spune Alin Chiţa.

Acesta a ajuns în Asia prin intermediul fostului jucător al Craiovei, Corneliu Papură, care are conexiuni cu câţiva impresari chinezi.

"A fost greu la început, mai ales cu atmosfera. Jucătorii chinezi nu fac nici un fel de glume în vestiar. Uneori, ai impresia că sunt supăraţi, dar nu e aşa", a mărturisit Chiţa.

Ca să ajungă la Tianjin, Chiţa merge 11 ore cu avionul până la Beijing. Din capitala Chinei, mai are aproximativ 100 km. până în oraşul în care joacă, drumul fiind străbătut cu un tren ultrarapid.

Tianjin are o populaţie de circa 11 milioane de locuitori, iar Teda e una dintre cele mai galonate echipe din China, având un stadion de 38.000 de locuri. Formaţia lui Chiţa se bate an de an la titlu, iar acum se află la doar patru puncte de lider.

Are familia cu el în China

Românul nu este singur în China. El o are alături pe soţia lui, dar şi pe Andrei, băiatul cuplului. "Tuturor ne place ţara. De fiecare dată când eu am timp liber mergem să vizităm locuri noi. Cel mai des mergem la Beijing. Seara ieşim în oraş. Mâncăm la un restaurant unde se servesc reţete tradiţionale. În fiecare seară mănânc scorpioni. E interesant să-i vezi, înainte să-i prepare. Ţi-i arată pentru că trebuie să fii convins că sunt proaspeţi, apoi îi prăjesc în ulei încins până devin crocanţi. După ce pun condimente pe ei, nu le mai simţi gustul. E ca şi cum ai mânca sticksuri picante", a conchis Alin.

E coechipier cu Tomassi

La Tianjin Teda joacă în total patru străini, unul dintre aceştia fiind Damiano Tomassi, fosta vedetă al lui AS Roma. "Tomassi e un băiat de nota 10. Mă înţeleg foarte bine cu el. Este superstarul echipei, îl cunoaşte toată lumea în oraş", a spus românul despre Italian.

Ceilalţi doi străini sunt un francez şi un brazilian. Dintre cei patru străini, doar trei pot evolua în acelaşi timp pentru Teda, însă Chiţa este titular incontestabil.

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Screenshot 2022 10 03 at 17 51 40 png
DSC 4775 JPG
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg