13 lucruri pe care oamenii puternici mental NU le fac

Ultima actualizare:

Obiceiurile proaste pot fi cele mai mari greutăți pe care un om le târăște după el în viață. Din cauza lor drumul în viață se poticnește, încetinește, intervine oboseala, apoi frustrarea. Degeaba un om muncește mult și are talent dacă este tras înapoi de gânduri, sentimente și obiceiuri, spun cei care au reușit în viață și care au făcut la timp schimbările care le-au adus succesul. Totul stă în construirea unui mental puternic. 

image

Omul de succes nu stă cu gândul la trecut și nu așteaptă rezultate imediate

Imaginează-ți un om care alege să meargă zilnic la sala de sport, îndeamnă un specialist în comportamentul uman. Se antrenează cel puțin două ore.

Trec șase luni, și nu prea observă mari schimbări. Se simte frustrat că nu slăbește și nu-și dezvoltă masa musculară.  Dar uită că, pe drumul de la sală spre casă, îi place să ia o gustare. După atâtea exerciții, îi e foame și-și spune: „Am muncit din greu, merit ceva bun“. Așa că, în fiecare zi, mănâncă o duzină de gogoși în drum spre casă.

Dar cu toții suntem vinovați de un astfel de comportament. Muncim din greu ca să facem lucrurile despre care credem că ne vor face să trăim mai bine, dar nu ne concentrăm pe cele care ne-ar putea sabota eforturile.

Iată 13 lucruri pe care oamenii puternici mental nu le fac

1. Ei nu pierd timpul plângându-și de milă.

Nu vezi oameni puternici din punct de vedere mental care își plâng de milă pentru circumstanțele în care se află sau care să se gândească la modul în care au fost tratați necorespunzător. Ei au învățat să își asume responsabilitatea pentru acțiunile și rezultatele lor și au o înțelegere inerentă a faptului că, frecvent, viața nu este corectă. Ei sunt capabili să iasă din circumstanțe dificile cu conștiință de sine și recunoștință pentru lecțiile învățate.

2. Nu renunță la puterea lor.

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu îi fac pe ceilalți să se simtă inferiori sau răi. Ei înțeleg că dețin controlul asupra acțiunilor și emoțiilor lor. Ei știu că puterea lor constă în capacitatea de a gestiona modul în care reacționează.

3. Nu le este frică de schimbare

Oamenii puternici din punct de vedere mental îmbrățișează schimbarea și salută provocările. Cea mai mare „teamă” a lor, dacă au una, nu este de necunoscut, ci de a deveni mulțumiți și comozi.

4. Nu își irosesc energia pe lucruri pe care nu le pot controla

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se plâng (prea mult) de traficul prost, de bagajele pierdute sau, mai ales, de alți oameni, deoarece recunosc că toți acești factori sunt, în general, dincolo de controlul lor. Într-o situație neplăcută, ei recunosc că singurul lucru pe care îl pot controla întotdeauna este propriul răspuns și propria atitudine și își folosesc bine aceste atribute.

5. Nu au o preocupare în a-i mulțumi pe alții

Cunoașteți persoane care fac pe plac? Sau, dimpotrivă, persoane care se străduiesc să-i displacă pe alții ca modalitate de a-și întări o imagine de forță? Niciuna dintre cele două poziții nu este una bună. O persoană puternică din punct de vedere mental se străduiește să fie amabilă și corectă și să-i mulțumească pe ceilalți atunci când este cazul, dar nu se teme să vorbească deschis. Ea este capabilă să accepte posibilitatea ca cineva să se supere și vor gestiona situația, acolo unde este posibil, cu diplomație.

6. Nu le este teamă de asumarea unor riscuri calculate

O persoană puternică din punct de vedere mental este dispusă să își asume riscuri calculate. Acesta este un lucru cu totul diferit de a se arunca cu capul înainte în riscuri nesăbuite. Dar, cu putere mentală, o persoană poate cântări cu atenție riscurile și beneficiile și va evalua pe deplin potențialele dezavantaje și chiar cele mai rele scenarii înainte de a acționa.

7. Nu stă cu gândul la trecut

A accepta trecutul și, mai ales, a accepta lucrurile învățate din experiențele trecute este o forță – dar o persoană puternică din punct de vedere mental este capabilă să evite să-și consume energia mentală în dezamăgiri din trecut sau în fantezii despre „zilele de glorie” trecute. Aceasta își investește cea mai mare parte a energiei în crearea unui prezent și a unui viitor optim.

8. Nu repetă greșelile

Cunoaștem cu toții definiția nebuniei, nu-i așa? Este atunci când întreprindem aceleași acțiuni din nou și din nou, în timp ce sperăm la un rezultat diferit și mai bun decât cel pe care l-am obținut înainte. O persoană puternică din punct de vedere mental acceptă întreaga responsabilitate pentru comportamentul trecut și este dispusă să învețe din greșeli. Cercetările arată că abilitatea de a fi autoreflexiv într-un mod precis și productiv este unul dintre cele mai mari puncte forte ale directorilor și antreprenorilor de succes spectaculos.

9. Nu respinge succesul altora

Este nevoie de tărie de caracter pentru a simți bucurie și entuziasm autentic pentru succesul altora. Oamenii puternici din punct de vedere mental au această abilitate. Ei nu devin geloși atunci când alții reușesc (deși pot lua notițe atente cu privire la ceea ce a făcut bine persoana respectivă). Ei sunt dispuși să muncească din greu pentru a-și asigura propriile șanse de succes, fără a se baza pe scurtături.

10. Nu renunță după eșec

Fiecare eșec este o șansă de a te îmbunătăți. Chiar și cei mai mari antreprenori sunt dispuși să recunoască faptul că primele lor eforturi au adus invariabil multe eșecuri. Oamenii puternici din punct de vedere mental sunt dispuși să eșueze din nou și din nou, dacă este necesar, atâta timp cât experiența de învățare din fiecare „eșec” îi poate aduce mai aproape de obiectivele lor finale.

11. Nu le este teamă de timpul petrecut în singurătate

Oamenii puternici din punct de vedere mental se bucură și chiar prețuiesc timpul pe care îl petrec singuri. Ei își folosesc timpul liber pentru a reflecta, pentru a planifica și pentru a fi productivi. Cel mai important, ei nu depind de alții pentru a-și susține fericirea și starea de spirit. Ei pot fi fericiți alături de alții și pot fi fericiți și singuri.

12. Nu au așteptări. Ei consideră că lumea nu le datorează ceva

În special în economia actuală, directorii și angajații de la toate nivelurile dobândesc conștiința că lumea nu le datorează un salariu, un pachet de beneficii și o viață confortabilă, indiferent de pregătirea și de școala lor. Oamenii puternici din punct de vedere mental intră în lume pregătiți să muncească și să reușească pe meritele lor, în fiecare etapă a activității.

13. Nu așteaptă rezultate imediate

Fie că este vorba de un plan de antrenament, de un regim nutrițional sau de începerea unei afaceri, oamenii puternici din punct de vedere mental sunt „pe termen lung”. Ei știu că nu se pot aștepta la rezultate imediate. Își folosesc energia și timpul în doze măsurate și sărbătoresc fiecare etapă importantă și fiecare succes pe parcurs. Ei au „putere de rezistență”. Și înțeleg că schimbările autentice necesită timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net