Fapt divers
Pagina 14
Animalul unic în lume, care trăiește la noi în țară. A fost creat de români și e foarte cerut la export. E o adevărată delicatesă în țările arabe: „Nu există o altă rasă”
România se află în topul european ca număr de ovine şi caprine, dar puţină lume ştie că în Staţiunea de Cercetare de la Popouţi, din judeţul Botoşani, s-a creat o rasă unicat în lume! Adevarul.ro a aflat totul despre această „super-oaie”.
Destinația ideală pentru vacanța de toamnă. E cunoscută de puțină lume, deși ascunde cascade și un lac turcoaz
Țara noastră cuprinde o mulțime de locuri fascinante, speciale pentru o vacanță de excepție. Turiștii care preferă destinațiile de munte, trebuie să știe că există un loc superb pentru o călătorie de toamnă. Traseul se află în Caraș-Severin și se numește Banatul Montan.
Singura închisoare din România construită pe vremea romanilor. Azi este obiectiv turistic
În inima orașului Cluj-Napoca, se află o clădire încărcată de istorie, cunoscută sub numele de „Turnul” sau „Turnul Pompierilor”.
Cum a rezistat unul dintre cele mai vechi poduri din România. Este ridicat la 20 de metri înălțime și are o istorie bogată
România este o țară bogată în istorie, iar unul dintre monumentele sale cele mai reprezentative, Castelul Corvinilor, este martorul unei moșteniri de secole.
Testul lui Socrate. E simplu și oferă o lecție de viață pe care o putem aplica în zilele noastre
În Grecia Antică, Socrate era binecunoscut nu doar pentru înțelepciunea sa profundă, ci și pentru metodele sale inedite de a aduce oamenii mai aproape de adevăr. Unul dintre cele mai remarcabile exemple ale gândirii sale este celebrul "Test al celor trei filtre", care continuă să fie o lecție valoro
Cine a fost Sfânta Parascheva și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respecți pe 14 octombrie 2024. Ce nume se sărbătoresc astăzi
Sfânta Parascheva este una dintre cele mai îndrăgite sfinte din calendarul ortodox, prăznuită anual pe 14 octombrie.
Meseria care i-a adus unui român, timp de 30 de ani, buzunarele pline! Șandru a dresat 30 de câini și „vânează”” aur negru. Cu cât vinde un singur kilogram
„Uite acolo”, „caută, caută”, „las-o, nu o mânca!”... Doi câini, un om și o ciupercă. Nu este o poveste, este viața lui Șandru Viorel, cel mai mare vânător de trufe din Transilvania. Are 30 de câini, special dresați chiar de el pentru a găsi această nestemată a ciupercilor.
Orașul superb din România în care se refugiază tot mai mulți tineri și pensionari. Traiul e ieftin, peisajele sunt de poveste și aerul îți dă restart la plămâni
În țara noastră se află un oraș care atrage tinerii și pensionarii. Casele ieftine, liniștea și frumusețea locurilor îi determină pe cei în care doresc să scape de haos și agitație să aleagă orașul care se află la o mică distanță de Capitală.
Mulți nu țin cont! Care este greșeala comună făcută de români care-i lasă fără banii pe sticlele duse la reciclat
Te-ai întrebat vreodată de ce uneori nu primești banii înapoi când reciclezi sticlele și PET-urile? Mulți oameni fac o greșeală comună care îi pune în această situație neplăcută.
A apărut o aplicație care îți dă internet în toate spațiile publice din Europa. Cum funcționează
WiFi4EU este o inițiativă a Comisiei Europene care sprijină instalarea rețelelor de internet gratuit în spațiile publice din întreaga Uniune Europeană.
Trucul simplu prin care poți avea prosoapele moi și parfumate, exact ca la hotel. Numai patronii din domeniu cunosc secretul
Cu siguranță, atunci când te-ai cazat la un hotel, ai observat cât de plăcute la atingere și impecabil de curate sunt prosoapele.
Întâlnirea care i-a marcat viața genialului Nichita Stănescu. „Și aceasta mi se pare nesfârșit de mult”
Genialul Nichita Stănescu a avut o întâlnire fabuloasă cu genialul Tudor Arghezi. Interacțiunea lor a fost pricinuită de un alt mare nume, scriitorul și părintele reportajului
Ireal! Un bărbat a găsit mai mulți ochi în grădina lui, iar când a aflat ce crescuse, de fapt, în pământ, a înlemnit!
Un bărbat dintr-o comunitate rurală din Noua Zeelandă a trăit un moment de confuzie și panică atunci când a descoperit mai multe formațiuni bizare, asemănătoare unor "ochi", în grădina sa.
Vizitele Ceaușeștilor în SUA: secrete și bârfe. „Dacă noi am da salata de la Casa Albă ar fi scandal”
Nicolae Ceaușescu, liderul comunist al României, a efectuat patru vizite oficiale în Statele Unite, întâlnindu-se cu președinții Richard Nixon, Gerald Ford și Jimmy Carter.
Adevărul despre bicarbonatul de sodiu a ieșit la iveală. Dacă îl amesteci cu asta, faci curățenie degeaba!
Păstrarea curățeniei în casă cu ajutorul alimentelor obișnuite, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, a devenit un truc popular, atât în rândul persoanelor în vârstă, cât și în videoclipurile de pe TikTok sau pe site-urile de sănătate.
Majoritatea șoferilor nu știu asta! Semaforul intermitent. Cine are, de fapt, prioritate
În România, multe semafoare trec în modul intermitent în anumite intervale, în special pe timp de noapte sau în perioadele cu trafic redus.
Baba Vanga a făcut cea mai înfricoșătoare predicție de până acum pentru 2025
Omenirea va fi martora unui eveniment tulburător care va afecta întreaga planetă, dacă ar fi să dăm credibilitate aceastei previziuni a uneia dintre cele mai cunoscute clarvăzătoare ale secolului XX,
Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva! Îți va alina sufletul de orice durere
Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva.
Orașul din România unde un apartament pornește de la 6.000 de euro. E cel mai ieftin și ai și o mulțime de supermarketuri în apropiere
În ultimii ani, achiziționarea unui apartament într-unul dintre marile orașe ale României, precum București, Brașov sau Cluj-Napoca, a devenit o adevărată provocare din punct de vedere financiar.
Leguma banală care se fierbe cu tot cu coajă, dar gospodinele aleg să o curețe. Își pierde toate vitaminele și mineralele
Una dintre cele mai consumate legume se transformă într-o adevărată bombă de vitamine și minerală dacă este gătită cu tot cu coajă. Multe gospodine fac greșeala de a o curăța, însă experții în arta culinară vin cu alte recomandări. Despre ce este vorba, aflați din rândurile de mai jos.
Locul din casă unde nu trebuie montat niciodată aerul condiționat! Riscăm să plătim facturi mult mai mari
Atunci când montăm un aparat de aer condiționat, cei mai mulți dintre noi ne gândim la spațiul pe care îl avem la dispoziție, cât și unde îl putem amplasa pentru a da un randament cât mai mare.
„Teoria din octombrie”, virală în mediul online. Ce este și de ce îți va modifica percepția asupra toamnei
„Teoria lui octombrie” a devenit virală pe Tiktok, explicând de ce a doua lună a toamnei din fiecare an stârnește o dorință profundă de schimbare care îi inspiră pe oameni să își stabilească noi obiective, să își reînnoiască mediul și să îmbrățișeze noi începuturi.
Turist neamț, cucerit de o peșteră superbă din România! Ascunde un mister uriaș și e desprinsă din povești: „E de-a dreptul uimitoare”
Chiar dacă a venit toamna, acest lucru nu îi descurajează pe iubitorii de drumeții, mai ales în zonele montane, unde aerul este mult mai răcoros, turiștii se bucură de un respiro binevenit. Unul dintre locurile care atrag vizitatorii în această perioadă se află în Munții Căpățânii.
Fructul care face orice pisică fericită. Are multe beneficii, iar dacă îl ai în casă, e musai să i-l servești!
Fructul care poate aduce bucurie oricărei pisici, dacă este consumat zilnic, este deja prezent în casele multor români, însă puțini cunosc beneficiile sale pentru o felină.
Țările în care se vorbește limba română. Sunt milioane de oameni cu care ne putem înțelege
Există unele țări de-a lungul lumii unde, fie datorită numărului de români care locuiesc acolo, ori datorită faptului că au limbi asemănătoare cu a noastră, au ajuns să conțină un număr mare de oameni care pot înțelege bine româna. Iar unele dintre aceste locuri pot fi destul de surprinzătoare!
Au fost cele mai devastatoare inundații din istoria României! Aproape toată țara a fost afectată
Din păcate, țara noastră nu este străină de inundații devastatoare. De-a lungul deceniilor, nenumărați oameni și-au pierdut casele din cauza apelor, iar mulți chiar și-au pierdut și viața.
Județul din România cu cel mai mare număr de orașe. De unde provine denumirea regiunii
Te-ai întrebat vreodată care județ din țara noastră are cele mai multe orașe? Este al doilea cel mai mare județ al României ca suprafață și deține unul dintre cele mai vechi orașe istorice din țară și una dintre fostele capitale ale Principatului Moldovei
Unde se află autostrada considerată a opta minune a lumii. Are o lungime de 1.300 kilometri și atrage anual mii de turiști
Acest drumul a câștigat faima internațională, unii chiar numindu-l a opta minune a lumii, din cauza dificultăților cu care s-au confruntat muncitorii în construirea acestuia, precum și a faptului că este una dintre cele mai înalte autostrăzi din lume. Mai exact, vorbim despre autostrada Karakoram, c
Lăutarul român care l-a impresionat pe marele compozitor Franz Liszt. Nu se știe cum a murit și unde este îngropat
Barbu Lăutaru a fost primul mare artist popular al țării noastre. Născut într-una dintre cele mai vechi familii de artiști, el a atins faima și a devenit o adevărată legendă. Chiar și celebrul compozitor Franz Liszt a fost impresionat de către român. Cu toate acestea, deși a rămas în istorie drept u
Metoda ingenioasă care poate elimina mirosul de mucegai din casă! Cum scăpăm ușor de această problemă
Din păcate, mucegaiul este o problemă de care mulți dintre noi am fost nevoiți să ne lovim, de-a lungul timpului. Iar pe lângă faptul că are un aspect vizual neplăcut, mucegaiul poate să ne pună în pericol și sănătatea, mai ales pe termen lung.