Trucul simplu prin care poți avea prosoapele moi și parfumate, exact ca la hotel. Numai patronii din domeniu cunosc secretul

Cu siguranță, atunci când te-ai cazat la un hotel, ai observat cât de plăcute la atingere și impecabil de curate sunt prosoapele.

Trucul îți salvează prosoapele / foto: Pixabay
Trucul îți salvează prosoapele / foto: Pixabay

Dacă te-ai întrebat vreodată cum poți recrea acea senzație de prospețime și finețe la tine acasă, răspunsul este mai simplu decât crezi. Iată ce recomandă specialiștii pentru a obține prosoape moi și pufoase, ca la hotel.

Motivul neașteptat pentru care prosoapele tale devin aspre după spălare

Senzația de a te înfășura într-un prosop moale și curat este de neegalat. Totuși, acasă, prosoapele tind să își piardă textura fină după câteva spălări, devenind aspre și mai puțin confortabile. Această schimbare poate apărea chiar și după o singură spălare, iar mulți cred că este o problemă inevitabilă.

Când speli prosoapele, este esențial să urmezi câteva reguli de bază. În primul rând, verifică întotdeauna eticheta pentru a seta corect programul și temperatura de spălare.

Totuși, chiar și respectând aceste indicații, prosoapele nu rămân mereu la fel de moi ca la început. De fapt, există un detaliu simplu care face toată diferența, deși mulți nu îi acordă atenție.

Nancy Brithwhistle, expertă în gospodărie și autoare a unei cărți de sfaturi practice pentru casă, a dezvăluit un truc la îndemâna oricui, dar la care puțini se gândesc. 

Conform specialistului, cauza principală a asprimii prosoapelor este, surprinzător, balsamul de rufe. Deși pare contraintuitiv, evitarea acestuia poate menține prosoapele la fel de moi ca atunci când erau noi.

„Multă vreme am crezut că folosirea constantă a balsamului și a emolientelor era cheia pentru prosoape moi și pufoase", a mărturisit Nancy. Cu toate acestea, ea a descoperit că aceste produse chimice, de fapt, contribuie la deteriorarea texturii prosoapelor.

Cum poți înlocui balsamul de rufe pentru a menține prosoapele moi

Explicația este simplă și logică. Nancy a subliniat că, în timp, balsamul și emolienții creează o peliculă chimică în fibrele dense ale prosoapelor, ceea ce le face să devină rigide și mai puțin pufoase.

În plus, nu doar balsamul poate afecta calitatea prosoapelor, ci și utilizarea unei cantități prea mari de detergent, mai ales dacă speli multe haine deodată.

Pentru a preveni acest lucru și pentru a păstra prosoapele moi cât mai mult timp, Nancy recomandă folosirea unor soluții naturale.

O variantă eficientă este înlocuirea balsamului cu oțet. Tot ce trebuie să faci este să adaugi detergentul obișnuit în sertarul mașinii de spălat, să pui săpun lichid în tambur și să torni oțet în compartimentul destinat balsamului. Această metodă simplă va menține prosoapele moi și confortabile, chiar și după multe spălări, potrivit Fanatik. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Carne porc   Musca Arad (8) jpg
nichita stanescu jpg
ciuperci noua zeelanda jpeg
ceausescu nixon 1970 jpg
brasov 1970 jpg
baking soda 768950 1280 jpg
Culori semafor jpg
baba vanga jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net