A construit un avion în propria grădină, iar acum îl pilotează!

Inginerul mecanic Ashok Aliseril Thamarakshan, din Essex, Anglia a reușit să construiască un avion funcțional în propria lui grădină. Ideea i-a venit pe timpul pandemiei de COVID-19, atunci când se plictisea stând degeaba acasă. Bărbatul, care este și pilot privat din 2019, a folosit un kit de avioane auto-asamblate.

Ashok Aliseril Thamarakshan cu soția și cele două fiice, lângă avionul construit de el
Ashok Aliseril Thamarakshan își plimbă familia cu avionul (Foto: Instagram)

Ashok Aliseril Thamarakshan are două fiice alături de soția lui, Abhilasha, pe care acum le poate plimba cu un avion construit chiar de mâinile lui. Pentru acest proiect ambițios, bărbatul a vrut să se asigure că îndeplinește toate condițiile de siguranță.

Inițial, a vrut să cumpere un avion mai vechi și s-a uitat la unele care au fost construite în anii ’60-’70. Cu toate acestea, el a mărturisit că s-a simțit neliniștit cu privire la perspectiva de a-și zbura familia cu o aeronavă mai veche.

Ashok Aliseril Thamarakshan: „Oricine poate face asta!”

Aliseril a început să analizeze posibilitatea de a construi el însuși un avion, motivând că acest lucru i-ar permite să dobândească o mai bună înțelegere a aeronavei, astfel încât să fie mai ușor de întreținut pe termen lung, relatează CNN Travel. După ce a cercetat kiturile de avioane auto-asamblate, a dat peste un aparat de zbor cu patru locuri fabricat de compania sud-africană Sling Aircraft. În ianuarie 2020, bărbatul a zburat la fabrica Sling Aircraft din Johannesburg pentru pilota Sling TSi într-un zbor de probă și a fost atât de impresionat încât a decis să o achiziționeze.

El a construit un mic șopron în grădina din spate, acolo unde s-a ocupat de asamblarea avionului. „Aceste kituri de aeronave sunt concepute pentru orice amator care vrea să le construiască, cu condiția să fie o persoană practică și să aibă experiență de lucru cu unele instrumente specializate”, a explicat bărbatul. „Aș spune, în general, că oricine poate face asta.” S-a apucat în 2020 și a reușit să o piloteze abia în 2022, după ce Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit i-a inspectat aeronava și i-a oferit dreptul de zbor. Avionul a fost botezat G-Diya, după fiica lui cea mică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net