A renunțat la carieră ca să vândă lumânări! Povestea impresionantă a uneia dintre cele mai frumoase și iubite actrițe din România

Ultima actualizare:

Cândva, a fost una dintre cele mai frumoasă și iubite actrițe din România, însă, în prezent, vinde lumânări la biserică. Cine este vedeta care a renunțat la carieră și a ales să o ia pe calea Domnului, după Revoluție.

Actrița care a decis să renunțe la carieră și să o ia pe calea Domnului / Foto: Freepik
Actrița care a decis să renunțe la carieră și să o ia pe calea Domnului / Foto: Freepik

Înainte de Revoluție, a fost una dintre cele mai frumoase și iubite actrițe din România, a frânt multe inimi cu frumusețea ei, însă, s-a retras din lumina reflectoarelor și a ajuns să vândă lumânări la biserică. Asta este povestea impresionantă a actriței Mariana Buruiană, care, în anii ’90, a renunţat la cariera sa de succes pe care o avea în teatru și film și a luat-o pe calea credinței. Nu s-a călugărit, dar a ales să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune, smerenie și iertare.

Cine a fost Mariana Buruiană

Născută la data de 11 iulie 1955, la Arad, Mariana Buruiană, acum în vârstă de 67 de ani, divorțată și mama unui copil, a urmat studiile teatrale la I.A.T.C. București, secția actorie. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. În 1981, s-a transferat prin concurs la Teatrul Lucia Sturza Bulandra din București și a jucat în numeroase piese de teatru, pe scenă și la televiziune, alături de mari nume ale scenei artistice românești, iar, printre filmele în care actrița a apărut, se numără: „Drumeţ în calea lupilor”, „Patima”, „Figuranţii”, „Să mori din dragoste de viaţă” şi „Domnişoara Christina”. De asemenea, în ciuda faptului că renunțase la carieră, ea a scris două cărţi „Taina mărturisirii” şi „Comorile Dharmei”, a făcut traduceri pentru o editură şi a fost asistent universitar la o instituţie particulară de învăţământ, unde a predat tehnica vorbirii.

După Revoluție, și-a uimit fanii atunci când a dispărut de pe scenă și micile ecrane, și, după o lungă perioadă de timp, a fost văzută din nou, dar nu în lumina reflectoarelor, ci vânzând lumânări într-o biserică.

Am bucuria dezlegării a generaţii întregi care au purtat suferinţe… şi pot reda prin scris parte din aceste experienţe. Bucuriile scrisului au fost mult mai mari decât ale scenei. Şi da, transformările în trup nu sunt uşoare, ori lumea este încă agitată, aflată într-o profundă stare de alegere. Mă hrănesc diferit de majoritatea oamenilor. Sunt vegetariană, mă îndrept spre a fi vegana şi nu fumez, nu consum alcool. Nu vreau să împiedic pe nimeni să se exprime cum doreşte, deci nu fac o reclamă din asta”, a declarat femeia care, în anii ’90, a frânt multe inimi cu frumusețea ei, Mariana Buruiană, potrivit RomâniaTv.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net