Un student a construit cel mai mic robot umanoid din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

Studentul japonez Mitsuya Tatsuhiko a câștigat un titlu în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a construit cel mai mic robot umanoid din lume. Înălțimea robotului său mic este de doar 57 mm, adică aproape 6 cm.

Mitsuya Tatsuhiko și robotul lui umanoid care e cel mai mic din lume
Robotul lui Mitsuya Tatsuhiko are o înălțime de doar 57 mm (Foto: Guinness World Records)

Mitsuya Tatsuhiko a început să facă roboți de la 10 ani

Mitsuya Tatsuhiko este în prezent student postuniversitar la Institutul de Tehnologie Nagoya, cercetând modularizarea roboților cu șenile. Cu toate acestea, interesul lui pentru roboți vine cu mult timp în urmă. „Când eram mic, am intrat într-un club de creație numit Invention Club. Am văzut acolo un robot biped simplu, ceea ce m-a făcut să vreau să-l construiesc pe al meu. De atunci, am aprofundat lumea roboților”, a explicat bărbatul, care a explicat că pentru doborârea acestui record, s-a străduit să-și facă robotul cât mai mic posibil - în special picioarele acestuia.

Mitsuya s-a declarat fericit că a ajuns în Cartea Recordurilor și speră să obțină și alte titluri pe viitor.

Tatsuhiko și-a construit primul robot umanoid când avea doar 10 ani. Deși era doar un simplu robot cu brațe și picioare în mișcare, el a fost mulțumit de ceea ce a creat la acea vreme. Japonezul a continuat să construiască roboți acasă. Deși a trebuit să renunțe la acest hobby în timpul liceului, el a plănuit mereu să se reapuce de construit roboți odată ce avea timpul liber. După ce a intrat la universitate, Tatsuhiko a început să facă din nou roboți umanoizi așa cum și-a dorit. Apoi a citit un articol care l-a condus la o încercare de Cartea Recordurilor.

Am văzut un articol că un robot Gundam (produs de Gundam Factory Yokohama) a stabilit un record pentru cel mai mare robot umanoid mobil. Asta mi-a amintit că cel mai mic robot umanoid a aparținut și el unei firme japoneze. Așa că am decis să verific ce s-a întâmplat cu titlul. Am aflat că recordul a fost doborât de oameni din afara Japoniei. Am vrut să aduc acel record înapoi în Japonia.”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net