Mașina asta va merge pe Lună! Astronauții NASA vor fi plimbați cu un autoturism-robot

Astronauții NASA vor fi plimbați cu o mașină special concepută pentru ei, pe Lună! LTV (Lunar Terrain Vehicle) poate transporta doar două persoane, însă poate fi folosită și pentru a culege mostre de pe satelitul natural al Pământului.

LTV (Lunar Terrain Vehicle) îi va ajuta pe astronauți să se plimbe pe Lună (Foto: NASA)
LTV (Lunar Terrain Vehicle) îi va ajuta pe astronauți să se plimbe pe Lună (Foto: NASA)

Similar cu modul în care roverele Perseverance sau Curiosity funcționează pe Marte, LTV va colecta mostre și va efectua analize cu operatorii de la distanță care o vor controla.

NASA va contracta LTV ca un serviciu din industrie, mai degrabă decât să dețină drepturile pentru rover. Contractarea de servicii de la partenerii din industrie permite NASA să valorifice inovația comercială și să ofere cea mai bună valoare contribuabililor din SUA, în timp ce își realizează obiectivele științifice și de explorare ale zborurilor spațiale umane. NASA intenționează să-și anunțe selecția pentru atribuirea contractului LTV în noiembrie 2023. Deplasarea umană pe suprafața lunară este crucială pentru îmbunătățirea descoperirilor științifice în fiecare misiune și pregătirea pentru mobilitatea planetară pe Marte, susține NASA.

Artemis 3 va fi prima aselenizare cu echipaj a programului și este în prezent programată să fie lansată la sfârșitul anului 2025. Cu toate acestea, LTV-ul propus nu va face, de fapt, parte din această misiune.

NASA a lansat și un vehicul electric

Canoo îi duce pe exploratori la rampa de lansare în spațiu (Foto: NASA)
Canoo îi duce pe exploratori la rampa de lansare în spațiu (Foto: NASA)

De asemenea, Agenția Spațială a prezentat zilele trecute, la Formula 1 Grand Prix din SUA, în Austin, Texas, mașina care îi va transporta de-acum încolo pe astronauți la rampa de lansare în spațiu.  Astronauții misiunii Artemis 2, Reid Wiseman și Jeremy Hansen, care vor pleca în spațiu în 2024, au fost și ei la eveniment pentru a vedea cu ochii lor mașinuța Canoo.

Astronauții Artemis vor primi o plimbare până la rampa de lansare înainte de a părăsi Pământul. NASA a arătat interiorul strălucitor al noii sale flote de mașini de astronauți de la Canoo Technologies Inc., care sunt alocate programului Artemis. Vehiculele sunt complet electrice.

Fiecare autoturism de transport al echipajului va face o călătorie de aproximativ 14 km la Centrul Spațial Kennedy (KSC) al NASA pentru marea zi de lansare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net