Adio, insomnii! Ce trebuie să consumi înainte de a te culca pentru un somn odihnitor

Ultima actualizare:

Insomnia este resimțită în rândul cât mai multor persoane, iar motivele sunt variate. Printre cele mai importante amintim stresul, alimentația nepotrivită și un stil de viață „dezordonat”. Din fericire, există câteva remedii care contribuie la formarea unui somn odihnitor. 

Ce presupune un somn odihnitor / foto: Pixabay
Ce presupune un somn odihnitor / foto: Pixabay

Mare parte din calitatea vieții somnului nostru este alimentată în de alimentele și băuturile pe care le consumăm seara. Mai jos îți prezentăm ce este recomandat să facem, sau nu, înainte de a ne pune la somn. 

Alimentele care trebuie excluse înainte de somn

Nutriția și odihna sunt strict legate, așa că ne alegem, voluntar sau involuntar, calitatea somnului. De asemenea, în strânsă legătură cu alimentația este și nivelul de energie și starea de alertă. 

- Cofeina: tot timpul auzim de la specialiști faptul că nu este recomandat să consumăm cofeină după ora 16.00. Această recomandare este strict legată de faptul că, băute în cea de-a doua parte a zilei, băuturi precum: băuturile de tip cola, ciocolata, cafea și ceaiurile cu cofeină pot face adormirea dificilă și pot cauza treziri repetate peste noapte;

- Alcoolul: Ultimele studii au demonstrat faptul că băuturile alcoolice au un efect negativ asupra calității somnului. Consumat pe o perioadă îndelungată, alcoolul poate contribui la probleme cronice de somn, cum este insomnia;

-Mâncarea „grea” și alimentele iuți: Mâncărurile picante și pline de grăsimi consumate înainte de somn nu fac nimic altceva decât să provoace senzația de disconfort gastric și reflux acid care fac dificilă adormirea și menținerea unui somn odihnitor.

Alimente recomandate pentru un somn odihnitor

Anumite alimente cu compuși precum melatonina sunt de mare ajutor în procesul de somn. De asemenea, unele dintre ele pot conține substanțe care stimulează sinteza unor neurotransmițători cu rol important în reglarea somnului, precum serotonina.

Specialiștii au făcut o listă cu 8 cele mai bune alimente pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consumăm înainte de somn. Ele sunt recomandate pe baza unor studii sau a conținutului lor nutrițional: kiwi, vișine, pește gras, fructe nucifere, carne de curcan, banane, orez, lapte - conform informațiilor puse la dispoziție de site-ul medicool.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net