Alertă la Boeing! Li s-a rupt fuzelajul în zbor. 139 de oameni se aflau la bord

Necazurile se țin scai de compania americană Boeing! Un avion United Airlines, care zbura din San Francisco în Oregon, a aterizat vineri fără un panou. Fuzelajul s-a desprins în timpul zborului, la doar două luni după un incident similar care a declanșat anchete privind standardele de siguranță și de calitate ale acestor aeronave.

Panou lipsă la un avion Boeing
Panoul lipsă a fost descoperit la aterizare (Foto: Aeroport Oregon)

Oficialii din domeniul siguranței aeriene americani au declanșat acum o nouă anchetă, în cazul avionului Boeing 737-800, căruia i s-a desprins un panou. Autoritățile de la Aeroportul Internațional Rogue Valley Medford din Oregon au declarat că lipsa fuzelajului a fost detectată în timpul unei inspecții ce a avut loc după zbor, iar aeronava care transporta 139 de pasageri și șase membri ai echipajului a aterizat în siguranță. Un purtător de cuvânt al United Airlines a spus că nu a existat nicio situație de urgență, deoarece nu au existat dovezi de avarii în timpul zborului: „Vom efectua o examinare amănunțită a avionului și vom efectua toate reparațiile necesare înainte de a reveni în serviciu. Vom face de asemenea, o investigație pentru a înțelege mai bine cum s-a produs această avarie”.

Panoul care s-a desprins se afla pe partea inferioară a avionului Boeing, mai exact acolo unde aripa se întâlnește cu corpul aeronavei, lângă trenul de aterizare, relatează publicația Sky News. Avionul Boeing 737-824 este un precursor al modelului MAX. Acest model a fost lansat în aprilie 1998, iar compania aeriană United Airlines îl operează din noiembrie 2011. Incidentul de vineri este doar cel mai recent dintr-o serie de probleme cu care s-a confruntat în ultima vreme compania Boeing.

Avioanele Boeing, implicate în tot mai multe incidente

În luna ianuarie, o aeronavă Boeing 737 MAX 9 a aterizat de urgență în Oregon, după ce o ușă s-a desprins în zbor. Pe 6 martie, vaporii detectați în cabina zborului Alaska Airlines Boeing 737-800 cu destinația Phoenix i-au făcut pe piloți să se întoarcă la aeroportul Portland. Pe 11 martie, o aeronavă Boeing 787, care aparține companiei chiliene LATAM Airlines, a suferit defecțiuni tehnice în timpul zborului.

Avionul, care călătorea din Australia către Noua Zeelandă, a căzut în gol peste 150 de metri într-o clipită, rănind 50 de pasageri, dintre care 12 au ajuns la spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net