Alexandra este singura nepoata a dictatorilor Ceaușescu. Cum arată și cu ce se ocupă

Elena și Nicolae Ceaușescu au avut trei copii, pe Zoia, Nicu și Valentin, cel din urmă fiind singurul care trăiește și singurul care are copii. Daniel, născut dintr-o căsătorie anterioară, și Alexandra, care are acum 26 de ani, așadar s-a născut după Revoluție și nu și-a cunoscut bunicii. În condițiile în care Zoia și Nicu nu au avut urmași, copiii lui Valentin sunt singurii nepoți și deci singurii moștenitori legali, ai soților Ceaușescu.

image

Alexandra s-a născut la 6 ani după Revoluție

În 1995, Roxana Dună avea să devină Roxana Ceaușescu într-o perioadă tulbure pentru familie. Un an mai târziu s-a născut Alexandra, unica nepoată a soților Ceaușescu. Alexandra nu și-a cunoscut bunicii.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Tânăra a urmat liceul în București. Media generală pe care a obținut-o la bacalaureat a fost 9.46, potrivit Shtiu.ro.

Alexandra a fost mereu pasionată de design interior și a urmat cursurile facultății de Urbanism și Arhitectură din București, iar în prezent lucrează în domeniu.

image

Împreună cu doi colegi Alexandra și-a deschis o afacere, iar fata lui Valentin Ceaușescu a avut numeroase proiecte care au fost premiate.  A redecorat în stil interbelic mai multe hoteluri de lux, cu mare succes.

„Fie că este vorba despre amenajări rezidențiale sau comerciale, pentru fiecare proiect punem laolaltă conceptul, funcționalitatea și ergonomia, parcurgând toate etapele de proiectare, până la implementare, pentru ca povestea fiecărui proiect să aibă un final fericit”, susține Alexandra în prezentarea făcută pe site-ul firmei la care este partener și fondator.

Alexandra este discretă și nu o dată s-a întâmplat ca cei cu care intereacționează să creadă că numele Ceaușescu este doar o coincidență.

Daniel Ceaușescu avea 8 ani la Revoluție

Daniel-Valentin Ceaușescu, azi în vârstă de 41 de ani, avea doar 8 ani în 1989 când bunicii lui au fost împuşcaţi la Târgovişte. Oamenii furioși cereau să fie dus într-unul din orfelinatele comuniste, să trăiască și el în condițiile oribile cunoscute. Mama lui a fugit imediat cu copilul din țară.

Daniel Valentin Ceaușescu a studiat și a trăit în New York unde a studiat fizica și filosofia.

În vârstă de 73 de ani, Valentin Ceaușescu se bucură de un trai normal și discret, într-o vilă de la marginea Bucureștiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net