Animalul crescut de toți românii pe care aproape nimeni nu-l mănâncă. E mult mai apreciat de străini

Atunci când vine vorba de mese îmbelșugate și mâncăruri tradiționale, românii au cele mai bune idei și cele mai bune rețete. Fie că vorbim despre preparate din carne de porc, de pui, de miel etc, trebuie menționat faptul că de mult timp carnea unui animal care crește în țara noastră a început să fie consumată din ce în ce mai rar. 

Carne / foto: Pixabay
Carne / foto: Pixabay

Așa cum probabil mulți ați dedus, carnea de ied a devenit o raritate pe mesele multor români. Cu toate că este mult mai benefică decât carnea de pui care, de exemplu, are mai mult colesterol. 

Carnea de ied, consumată de tot mai puțini români 

În ciuda faptului că țara noastră ocupă un loc fruntaș la creșterea animalelor pentru export, din ce în ce mai puține ajung pe mesele noastre. De asemenea, acest aspect a fost remarcat și cu ocazia Paștelui, când oamenii au fost mult mai interesați de carnea de miel, ci nu cea de ied, care ajunsese să fie mai ieftină și cu 5 lei kilogramul. 

Beneficiile consumului cărnii de ied

Ied / foto: Pixabay
Ied / foto: Pixabay

Carnea de vită este considerată una dintre cele mai sănătoase cărnuri. Este renumită pentru beneficiile aduse organismului nostru, mai ales că ea conține de două ori mai multe grăsimi comparativ cu cea de ied. 

Carnea de porc are de trei ori mai multe grăsimi, iar cea de pui asemenea, însă cu mai multe calorii și grăsimi saturate. De aici ne dăm seama de faptul că iedul oferă una dintre cărnurile cu cel mai mic procent de grăsime. De asemenea, faptul că sunt crescute într-un mediu relaxant, și nu într-unul industrial, carnea lor este mult mai bogată în proteină.

„Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu, conform realitatea.net. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net