Așa sunt tratați cei mai periculoși deținuți din lume

Aproximativ 2.000 de deținuți au fost transferați duminică la „cea mai mare închisoare din lume” din „capitala mondială a crimei”, capabilă să găzduiască până la 40.000 de prizonieri. Sunt unii dintre cei mai duri infractori de pe planetă, membri ai bandelor care fac prăpăd în statul din America Centrală.

2.000 de deținuți au fost transferați duminică la „mega-închisoare” (foto: captură video)
2.000 de deținuți au fost transferați duminică la „mega-închisoare” (foto: captură video)

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a declarat „război” împotriva bandelor care duc rata criminalității în țara din America Centrală la cote alarmante. Zeci de mii de persoane suspectate că au legături cu bande criminale au fost arestate, iar primul lot de 2.000 de deținuți a ajuns în „mega închisoarea” special concepută pentru ei. Închisoarea este centrul operațiunilor și poate găzdui peste 40.000 de persoane, potrivit celor de la ”The Sun”.

Construită într-o zonă îndepărtată de lângă Tecoluca, locația se întinde pe 166 de hectare și ar putea fi cea mai mare închisoare din lume. Este formată din opt clădiri, fiecare adăpostind 32 de celule pentru a găzdui „peste 100” de deținuți. Fiecare celulă are doar două toalete, două chiuvete și 80 de paturi metalice supraetajate. Potrivit Nayib Bukele, aici condamnații nu vor mai avea acces la „prostituate, PlayStation-uri, telefoane mobile și computere”. Echipamentele electronice vor bloca semnalele de telefon mobil pentru a preveni orice comunicare din închisoare.

El Salvador are cea mai mare rată de încarcerare din lume

Ministrul adjunct al Justiției din țară, Osiris Luna, a declarat că deținuții vor fi puși să lucreze pentru a „compensa o parte din daunele pe care le-au făcut societății”: „Toți teroriștii care au provocat durere poporului salvadorian își vor ispăși pedepsele în cel mai sever regim”. De asemenea, președintele le-a cerut aliaților săi din Congresul din El Salvador să adopte anul trecut o stare de excepție, care între timp a fost prelungită de mai multe ori. Acesta suspendă unele drepturi constituționale după o creștere dramatică a crimelor atribuite bandelor violente.

De atunci, peste 64.000 de suspecți au fost arestați. Arestările se pot face fără mandat, comunicările private sunt accesibile de către guvern, iar deținuții nu mai au dreptul la un avocat. Human Rights Watch a denunțat „supraaglomerarea severă a închisorilor” din țară ca urmare a arestărilor în masă. Fără penitenciarul nou construit, cele 20 de închisori din țară aveau o capacitate totală de 30.000 de deținuți. Cea mai mare închisoare din El Salvador, La Esperanza, deține în prezent 33.000 de persoane, în ciuda faptului că are o capacitate de 10.000. Cu aproape două procente din populația adultă în spatele gratiilor, El Salvador are cea mai mare rată de încarcerare din lume.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net