Avertisment pentru românii care își țin banii la saltea! Ce sumă poți să ai, de fapt, în casă

Ultima actualizare:

Să economisești este tot mai greu în ziua de astăzi. Mai sunt, însă români care reușesc să facă acest lucru și aleg să-și țină banii la ,,saltea". Analiștii financiari spun unde greșesc oamenii atunci când aleg să aibă depozite în casă și care este suma legală pe care o pot păstra. 

Românii au obiceiul să păstreze economiile în casă Foto: Shutterstock
Românii au obiceiul să păstreze economiile în casă Foto: Shutterstock

Ce sumă ai voie, legal, să păstrezi la ,,saltea"

Dacă în trecut, banii păstrați în casă era o practică des întâlnită, specialiștii ne atrag atenția că veniturile pot fi ținute și sub alte forme. Pe măsură ce tehnologia a avansat și băncile au devenit indispensabile în viața noastră, practica a devenit una învechită.

Prin urmare, experții în domeniul financiar ne sfătuiesc să ne gândim de două ori și să ne depozităm economiile în siguranță. Totodată, evităm riscul ca, în cazul unei spargeri sau al unui furt, să ne trezim fără niciun leu în casă.

Totuși, există și acele persoane care nu au încredere în bănci și nu apelează niciodată la serviciile lor. Prin urmare, ele ar trebui să știe ce sumă au voie să țină la „saltea”, pentru a nu bate la ochi în cazul în care sunt verificate de autorități.

Cei care vor să aibă mereu venituri de rezervă în casă, în caz de urgență, trebuie să știe că suma pe care o pot depozita este de circa 10.000 de euro. O valoare deloc de neglijat ce îți poate fi de mare ajutor în cazul în care apare o situație complet neprevăzută.

Poți să apelezi la seifurile speciale

În ziua de astăzi, există tot felul de soluții pentru a evita aceste neplăceri, cât și pe cele de ordin legal. Una dintre ele este compania de asigurări care are seifuri speciale în care pot fi păstrate pe termen lung sumele respective.

Ba mai mult, costurile de administrare sunt mult mai mici decât cele pe care le practică instituțiile bancară. O altă variată bună de luat în calcul este și varianta de a investi în diverse afaceri profitabile, cum ar fi imobiliarele.

Ce spun analiștii financiari

„Este bine să punem bani deoparte regulat, în fiecare lună, pentru obiectivele noastre, adică să ne plătim pe noi înşine. În momentul în care ne-a intrat salariul, în secunda doi dacă se poate să facem o plată automată într-un cont, pentru obiectivul nostru personal.

În primul rând, trebuie să strângem pentru un fond de siguranţă. E bine să ai 3-6 salarii dacă se poate, să intri în ei în momentul în care se întâmplă ceva neprevăzut”, ne sfătuiește Irina Chițu, analist financiar, pentru știrileprotv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net