Care este diferența dintre parfumurile normale și testere. De ce testerele din magazine miros mai frumos și mai puternic

De-a lungul timpului, parfumul a reprezentat o etichetă a valorii personale, o ștampilă a statusului social. De asemenea, au apărut tot felul de parfumuri, unele mai scumpe, altele mai ieftine, accesibile pentru toate categoriile de oameni. Însă, te-ai întrebat vreodată atunci când ți-ai achiziționat un parfum original, de ce parfumul tester miroase mai frumos și mai puternic?

De ce testerele din magazine miros mai frumos și mai puternic / Foto: Pixabay
De ce testerele din magazine miros mai frumos și mai puternic / Foto: Pixabay

Parfumul era folosit, în trecut, exclusiv de lumea bogată, oamenii de rând nu aveau acces la el. Și totuși, odată cu dezvoltarea societăților industria cosmetică s-a adaptat noilor realități și au au apărut tot felul de parfumuri, unele mai scumpe altele mai ieftine, accesibile pentru toate categoriile de oameni. Astfel, pe piață există parfumuri originale și parfumuri tester. Care este diferență dintre ele?

Care este diferența dintre un parfum și un tester

Cu sigurață o diferență între cele două este prețul. A doua ține mai mult de marketing, decât de conținut. Parfumul original este frumos ambalat, cutia este înfășurată în folie de plastic și a fost realizată astfel încât să atragă clienții la prima vedere. Pe de altă parte, parfumul tester vine într-o cutie albă, nesigilată și se găsește pe toate rafturile magazinelor de parfumuri, iar clienții îl pot utiliza pentru a vedea cum miroase produsul pe care au de gând să-l cumpere.

Astfel, scopul parfumului tester este de a convinge oamenii să cumpere parfumul original, conținutul său fiind același cu al celui original, dar și acesta poate fi achiziționat separat. Acest tip de parfum a fost vândut întotdeauna mult mai ieftin decât varianta originală, fiindcă nu se investește în promovarea lui, uneori este oferit chiar gratuit la achiziționarea altor produse, mai ales introdus în diferite promoții.

Motivul pentru care câteodată produsele marca tester sunt oferite gratis în diferite promoții este acela că, neavând un program de marketing specific dedicat, testerele rămân de obicei în cantități mari pe stocuri, iar firmele încearcă să scape de ele scăzând prețul.

Așadar, diferența dintre un parfum și un tester ține mai mult de design, cutia și sticluța arată diferit față de varianta originală, și totuși conținutul este același. Drept urmare, testerul reprezintă o oportunitate de a cumpăra un produs original la un preț mult mai mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net