Casa asta costă mai puțin decât o pâine! Poate fi a ta pentru 1 €, cu o singură condiție

Prea frumos ca să fie adevărat? Ei bine, oferta este cât se poate de reală. O casă de 77 de metri pătrați din orășelul francez Saint-Amand-Montrond, situată la 45 de km de Bourges, a fost scoasă la vânzare la prețul de 1 euro, adică aproape 5 lei.

Casa din Franța care se vinde cu 1 euro
Casa are 77 de metri pătrați (Foto: Faceboo)

Condiția impusă de primărie este ca noii proprietari să renoveze casa și să locuiască în ea timp de cel puțin 10 ani. „Scopul este de a încuraja renovarea clădirilor vechi, de a reduce numărul de locuințe vacante si, mai ales, de a revitaliza centrul orașului”, a declarat Francis Blondieau, reprezentant al consiliului local pentru Ouest France. Casa de vânzare se află în centrul unei mici comunități cu aproximativ 9.000 de locuitori și este proprietate a consiliului local. În apropiere, se află o școală, un spital, diverse supermarketuri, terenuri de sport, dar și o biserică din secolul al XI-lea.

Această căsuță are un etaj. O bucătărie, un living și o toaletă se află la parter și mai există două dormitoare și o baie la etaj. În plus, proprietatea are o curte de 13 metri patrati și un garaj de 16 metri patrati - acesta poate fi transformat în spațiu de locuit, dacă viitorii proprietari vor dori acest lucru, desigur.

Cât costă renovările la casa de 1 euro

Oricine este interesat de această oportunitate imobiliară unică poate depune o cerere până la 15 iunie 2024. Cumpărătorul va fi nevoit să furnizeze o fișă de informații, un plan de proiect de dezvoltare și un plan de finanțare, potrivit Time Out.

Acesta trebuie să fie la prima achiziție de proprietate pentru a fi eligibil. Cumpărătorul poate fi o singură persoană, un cuplu tânăr sau de pensionari sau chiar și o familie - rezidenți sau străini. 1 aprilie a fost data în care au fost deschise cererile pentru achiziționarea casei.

„În primul rând, clădirea trebuie pusă la punct - toate izolatiile și sistemele electrice vor fi refăcute, de exemplu. Costul estimat al renovăriI este de 127.800 de euro, daca va fi făcută în intregime de către firme de specialitate. Aceasta cifra va scădea dacă viitorul cumpărător este un meșter și face renovările singur.”, a mai spus Francis Blondieau. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net