Câtă cafea trebuie să bei pe zi pentru ca riscul unui deces să scadă cu 30%?

Câtă cafea ar trebui să consumăm pe zi rămâne o dilemă uriașă. Multe informații sunt contradictorii, așă că un grup de cercetătorii s-a pus pe treabă și a studiat peste 170.000 de persoane în decursul a 7 ani. Descoperirea lor este una absolut neașteptată.

1 femeie bea cafea 1 jpg jpeg
Cei care beau cafea pot trăi mai mult

Se pare că persoanele care beau cafea, îndulcită cu zahăr sau fără, par să aibă un risc mai scăzut de moarte prematură, arată studiul publicat recent, conform The Guardian.

Informațiile afișate în Annals of Internal Medicine se bazează pe date obținute de la 171.000 de persoane din Marea Britanie, referitoare la stilul de viață, inclusiv obiceiul de a bea cafea. 

Pentru acest studiu s-au luat în calcul factori precum vârsta, sexul, etnia, nivelul educațional, consumul de tutun, activitatea fizică, indicele de masă corporală și alimentația. La finalul celor 7 ani, cercetărorii au constatat un risc cu de deces cu aproape 30% mai redus în cazul celor care beau între 2 și 4 cești de cafea fără zahăr pe zi. 

”Le-aș recomanda oamenilor să consume cafea sau ceai, de preferință fără zahăr, și să încerce să facă toate celelalte lucruri despre care știm că ne mențin sănătoși – să ne mișcăm mai mult și să dormim mai bine”, a recomandat Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow.

Riscul de deces scade cu 30% la persoanele care beau între 2 și 4 cești de cafea fără zahăr

2 cafea shutterstock 1189166272 jpg jpeg
Cafea trebuie consumată fără zahăr pentru a oferi cele mai mari beneficii pentru sănătate

S-au observat rezultate bune și pentru cei care folosesc zahăr, dar în cazul lor consumul trebuia să se încadreze între 1,5 și 3 cești pe zi. Tendința a fost mai puțin clară pentru persoanele care au folosit îndulcitori artificiali. 

Studiile anterioare au sugerat că băutura poate fi benefică pentru sănătate, consumul de cafea fiind asociat cu un risc mai scăzut de afecțiuni, printre care boli hepatice cronice și chiar demență.

Aproximativ 98 de milioane de cești de cafea se beau zilnic în Marea Britanie, arată Asociația Britanică de Cafea. Nici americanii nu stau mai prejos, iar Asociația Națională a Cafelei spune că în SUA, cifra este de aproximativ 517 milioane de cești.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
foto 1 bec economic jpg
Alex Drueke si Andy Huynh veterani americani captivi in Rusia FOTO The Telegraph jpg
tomate negre romanesti jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg