Caz incredibil! Sunt gemene, dar au o diferență de înălțime uriașă

Caz incredibil! Yoshie și Michie Kikuchi (34 de ani), care locuiesc în Okayama, Japonia, dețin recordul mondial pentru „cea mai mare diferență de înălțime între gemene non-identice”. Yoshie are o înălțime de 162,5 cm, iar sora ei geamănă are 87,5 cm – fiind o diferență de 75 de cm înălțime între ele.

Yoshie și Michie Kikuchi au o diferență de 75 de cm înălțime între ele (foto: Cartea Recordurilor)
Yoshie și Michie Kikuchi au o diferență de 75 de cm înălțime între ele (foto: Cartea Recordurilor)

Michie locuiește în casa părinților ei, care este, de asemenea, un templu condus de tatăl ei preot. Yoshie, pe de altă parte, s-a mutat din casa părintească și și-a întemeiat o familie. 

Gemenele s-au născut pe 15 octombrie 1989, iar diferența de înălțime dintre ele este cauzată de boala lui Michie. Ea suferă de o afecțiune rară, numită displazie epifizară spinală congenitală, o tulburare osoasă care o împiedică să crească. 

Michie este o persoană introvertită, în mare parte din cauza aspectului ei. Cu toate acestea, ea spune că a început prindă încredere în sine, după ce a aflat povestea lui Chandra Bahadur Dangi, cel mai scund om din lume, care a avut o înălțime de doar 54,6 cm.

Astfel, Michie și-a dorit foarte tare să ajungă și ea în Cartea Recordurilor, iar visul i s-a îndeplinit. 

Deși sunt gemene, sunt total diferite

„Am citit despre cel mai scund om în 2012 și am fost șocată. Există un om acolo care s-a mândrit că este scund, în timp ce eu am fost rușinată din această cauză”, a declarat Michie pentru Cartea Recordurilor.

Michie era prea „înaltă” pentru a fi recunoscută drept cea mai scundă femeie din lume, dar și-a dat seama că diferența de înălțime dintre ea și sora ei ar putea fi un record mondial. Pentru a asigura oficial recordul, înălțimile lui Yoshie și Michie au fost măsurate de trei ori - dimineața, la prânz și seara - iar un medic calificat s-a asigurat că datele sunt corecte.

Deși Yoshie și Michie sunt gemene, ele sunt total diferite. „Nu comunicăm prin telepatie, așa cum se crede despre gemene. De asemenea, ei îi place să se îmbrace în roz, în timp ce mie îmi plac culorile mai închise. Michie plânge foarte repede, eu sunt mai vulcanică și mă enervez mai ușor”, a declarat Yoshie.

Cea mai mare luptă pe care o are de înfruntat Michie sunt comentariile răutăcioase, pe care le primește uneori de la necunoscuți.

„Dacă doar se uită la mine, sunt bine, dar dacă arată spre mine sau menționează ceva despre aspectul meu, mă simt prost”, a spus ea. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net