Ce se întâmplă, de fapt, în Zona 51. Ce ascunde faimoasa bază a armatei americane

Area 51, adică Zona 51, este unul dintre cele mai cunoscute, dar și mai secrete locuri de pe Pământ. Baza armatei americane ascunde multe mistere. Totuși, CIA a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în Zona 51 și care este adevăratul ei scop.

Ce se întâmplă, de fapt, în Zona 51 / foto: colaj: Pixabay/captură video
Ce se întâmplă, de fapt, în Zona 51 / foto: colaj: Pixabay/captură video

Zona 51 este teritoriul în jurul căruia s-au țesut cele mai multe teorii ale conspirației legate de extratereștrii. Asta, și din cauza misterului absolut pe care armata americană, care deține facilitatea ultrasecretă, și alte agenții de informații, l-au păstrat față de opinia publică. Cei de la CIA au decis să rupă tăcerea.

Area 51 a fost înființată pentru testarea faimoaselor avioane-spion din timpul Războiului Rece, în special U-2. Cel din urmă a fost proiectat să opereze la altitudini de peste 20.000 de metri și a jucat un rol crucial în colectarea informațiilor din Războiul Rece, monitorizând activitățile din Uniunea Sovietică, China și Cuba.

Zborurile U-2 erau adesea confundate cu OZN-uri

De altfel, foarte puține persoane aflate chiar în guvernele SUA și URSS au cunoscut aceste secrete timp de jumătate de secol, până la finalul Războiului Rece, în 1991, odată cu prăbușirea și desființarea URSS. Din cauza naturii sale secrete și testelor aerospațiale avansate, Zona 51 a fost, de-a lungului timpului, asociată cu obiecte zburătoare neidentificate (OZN) și forme de viață extraterestre. Și zborurile U-2 la mare altitudine erau adesea confundate cu OZN-uri.

„Testările la mare altitudine a avionului U-2 a dus rapid la un efect secundar neaşteptat. Și anume o creștere mare a rapoartelor privind obiectele zburătoare neindentificate”, se arată în raportul oficial privind istoria programului U-2, declasificat în 2013, potrivit Atlas Geografic.

Bineînțeles, misterul bazei armatei americane nu se limitează doar la testele cu aviane, căci și costumele speciale pentru piloți au alimentat speculațiile și miturile conform cărora aici ar exista o activitate ce implică ființele de pe alte planete. Piloții erau echipați cu costume spațiale similare cu cele folosite în explorarea spațiului.

Deși a fost dezvălui adevărul scot al Zonei 51, baza secretă continuă și în prezent să capteze imaginația publicului și servește drept simbol al secretului guvernamental.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
prices in greece store jpg
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net