Ce sumă exorbitantă scoate din buzunar un student român pentru o cameră de 27 mp în Olanda

Studierea în străinătate poate fi o experiență captivantă, dar și o provocare financiară considerabilă, mai ales în țări cu un cost ridicat al vieții. Un exemplu concret este povestea lui Cristian Iacov, un student român de 21 de ani, care studiază economia la o facultate din Amsterdam, Olanda. El a împărtășit recent experiența sa cu găsirea unei locuințe și costurile exorbitante pe care le implică aceasta.

Cristian Iacov. Foto: știridiaspora.ro.
Cristian Iacov. Foto: știridiaspora.ro.

Cât îl costă pe student o garsonieră de doar 27 de metri pătrați

Găsirea unei locuințe adecvate într-un complex pentru studenți în Amsterdam s-a dovedit a fi o sarcină dificilă pentru tânărul student. După o căutare îndelungată și frustrantă, Cristian a reușit în cele din urmă să închirieze o garsonieră de doar 27 de metri pătrați. Cu toate acestea, prețul înalt pe care trebuie să-l plătească pentru această mică locuință a fost o adevărată lovitură financiară.

Suma lunară pe care Cristian o scoate din buzunar pentru această garsonieră se ridică la impresionanta sumă de 1.054 de euro. Această chirie generoasă include toate costurile asociate cu locuința, însă, în ciuda acestei sume exorbitante, spațiul este destul de limitat. Garsoniera este amenajată cu două birouri și un pat micuț, iar bucătăria adiacentă este practic nefolosită.

Ce spune tânărul despre spațiul în care locuiește

"În timpul zilei, scaunul se rotește de la un birou la altul, în funcție de necesități", explică Cristian, subliniind astfel flexibilitatea necesară pentru a face față limitărilor spațiului. De asemenea, el a menționat că a vizionat nu mai puțin de 30 de locuințe înainte de a alege acest studio, care, în ciuda prețului ridicat, nu îi satisface pe deplin nevoile și preferințele, scriu cei de la Adevărul.

Deși cheltuielile pentru locuință sunt acoperite în întregime de către părinții săi, Cristian recunoaște că suma solicitată este una considerabilă pentru un student. Limitările de timp și programul încărcat de la facultate nu îi permit să își găsească un loc de muncă care să îi ajute să își susțină financiar studiile și traiul în Olanda.

Povestea lui Cristian Iacov ilustrează realitatea dură a costului vieții în orașele europene mari și popularitatea crescută a studenților care se confruntă cu dificultăți financiare în timp ce își urmăresc educația în străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net