Ce sunt runele și cum ne influențează viața. Mihai Voropchievici este expert în citirea lor!

Ultima actualizare:

Pietrele runice datează probabil din secolul I și sunt o tradiție străveche germanică. Folosite ca metodă de scriere și ghicire a viitorului, ele constau într-un alfabet runic de 24 de litere. De asemenea, au fost venerate și folosite cu mare precauție.

Pietrele runice datează probabil din secolul I / Foto: Captură video
Pietrele runice datează probabil din secolul I / Foto: Captură video

Ce sunt runele?

Runele sunt adesea considerate a fi printre cele mai vechi instrumente de practicare a magiei şi a farmecelor de protecție. Ce înseamnă rună? Cuvântul „rună” provine din mai multe limbi: germană pentru „mister” sau „secret”, „miracol” în vechea gaelică irlandeză, galeză și engleza veche. Totodată, înseamnă și „a vorbi” în lituaniană și „poem” în finlandeză.

Astăzi, pietrele runice, similare cu cărțile de tarot, sunt folosite pentru accesarea intuiției ca metodă de ghicire a viitorului, conectare la sinele superior și la călăuzirea interioară. În secolul al V-lea d.Hr., prima completare a alfabetului total a fost reprezentată de runele Elder Futhark, ce sunt folosite și în zilele noastre.

El conține 24 de litere, împărțit în 3 părți egale de câte opt rune fiecare și însoțite de o piatră goală, albă, numită „runa lui Odin” - zeul nordic care și-a sacrificat un ochi pentru a vedea tot ceea ce se întâmplă în lume. „Runa lui Odin” simbolizează ceea ce nu trebuie să fie cunoscut încă, de aceea, dacă primeai această rună, încă nu era timpul muritorilor de rând să le fie divulgate informații.

Ce semnifică primul set de opt rune? Acesta este reprezentativ pentru găsirea stabilității în planul material și acumularea de bunuri lumești. Prin urmare, el deține rune care simbolizează lucruri precum comunicarea, vigoarea și principalul indicator al bogăției în acele vremuri – vitele.

Cel de al doilea set este reprezentativ pentru maturitatea și creșterea noastră tot mai mare. El conține rune precum obstacolele, soarta și abundența. Iar cel din urmă set, înfățișează spiritualitatea și moștenirea noastră în curs de dezvoltare și deține rune precum nașterea, comunitatea, intuiția și moștenirea.

Semnificația runelor

Fehu. Runa ce însemană bătrânețe sau vită. Ea indică prosperitatea, bogăția materială și succesul social. Totodată, poate reprezenta noroc, abundență și succes financiar în viitorul apropiat.

Uruz. Runa – bou, este o piatră a forței, rezistenței, muncii grele, perseverenței, motivației și determinării. De asemenea, ea poate indica o perioadă de mare energie, viteză și sănătate. Inversată, ea poate indica o pierdere a sănătății.

Thurisaz – gigant. Reprezentând ciocanul lui Thor sau un gigant, această rună indică o direcție puternică de energie și forță, fie pentru distrugere, fie pentru apărare. Răsturnată, ea indică răutate sau trădare.

Ansuz – mesaj. Runa comunicării reprezintă înțelepciunea zeului Odin. Ea indică înțelepciune, adevăr, inspirație și entuziasm. Inversată, o comunicare greșită, înșelăciune și neînțelegeri.

Raidho – călătorie. Raidho reprezintă o roată și poate fi o călătorie fizică, cât și spirituală. Indică evoluția și ciclul vieții. Răsturnată - drum blocat sau un blocaj în pornirea călătoriei tale.

Kenaz. Runa pentru torță. Ea indică adevărul și găsirea lui. De asemenea, poate însemna cunoaștere, creativitate, inspirație, regenerare și energie. Inversată, ea reprezintă lipsa viziunii, instabilitate și speranțe false.

Gebo ᚷ - dar. Simpobul pozitiv reprezintă faptul că sunteți în posesia multor daruri și talente. Totodată, poate indica echilibru, generozitate și relații pozitive. Această rună nu are o semnificație inversată.

Wunjo – bucurie. Reprezentând bucuria, securitatea, siguranța și apartenența, ea poate indica și armonia i prosperitatea. Rasturnată, indică tristețe, înstrăinare sau pierdere.

Hagalaz ᚺ reprezintă grindina. Având puterea de a distruge culturile atât de necesare, indică, în mod similar, schimbări bruște și cataclismice. Această rună nu are o semnificație inversată.

Nauthiz ᚾ - nevoi. Evident, reprezintă nevoile noaste. Evaluarea nevoilor ne poate ajuta să avem mai multă grijă de sinele nostru și poate indica, de asemenea, întârzieri, restricții și lipsuri.

Isa ᛁ reprezintă gheața și este simbolul cărții Spânzuratului din Tarot.. Ea indică nevoia de a face o pauză, frustrare sau blocaje psihologice. Isa nu are un sens inversat.

Jera ᛃ - recoltă. Ea indică faptul că acum putem culege ceea ce am semănat, ciclul vieții și natura ciclică a Mamei Pământ. Această rună nu are o semnificație inversată.

Eihwaz ᛇ reprezintă Arborele Vieții și este similar cu cartea de Tarot – Moartea. Poate reprezenta, de asemenea, protecția divină, înțelepciunea, iluminarea și un sens al scopului, simbolizând legătura dintre toate lumile.

Perthro ᛈ este destinul și reprezintă norocul, asemănătoare cu Roata Norocului din Tarot. Indică semnificații ascunse, secrete și schimbări, simbolizând uterul. Răsturnată poate indica pierderea credinței.

Sowilo ᛋ - soare, ca și cartea de Tarot, Soarele, reprezintă bucurie, abundență, noroc, un succes al obiectivelor tale, o sănătate optimă și o putere elementară. Runa nu are o semnificație inversă.

Tiwaz ᛏ este reprezentativ pentru vârful de săgeată al războinicului zeului Ty și indică capabilitatea de a vă face drum cu sulița prin toate necazurile și că posedați mari abilități de conducere, autoritate și raționalitate, victoria și cunoașterea adevăratelor tale forțe. Inversată, indică energii creative blocate, lipsă de pasiune și dezechilibru.

Berkana ᛒ - nașterea. Reprezintă Zeița Birch și indică fertilitatea, creația, creștere mentală și fizică, precum și o putere de regenerare și de eliberare a spiritului. Indică anxietate sau control rigid răsturnată.

Ehwaz ᛖ este cal. Reprezintă ajutorul de nădejde al omului și indică o înaintare, o schimbare în bine, munca în echipă, încrederea și loialitatea. Inversată - neliniște, neîncredere sau lipsă de armonie.

Mannaz ᛗ - omul. Indică identitatea, relația față de ceilalți, ordinea socială și cooperarea, simțul nostru moral și valorile. Inversată - autoamăgire, manipulare și izolare.

Laguz ᛚ reprezintă lacul/apa. Indică emoțiile, visele, intuiția, imaginație sporită, abilități psihice, mistere, secrete, necunoscut și lumea interlopă. Răsturnată poate indica frica, judecata greșită și deconectarea de spirit.

Ingwaz ᛝ - fertilitate, reprezentându-l pe Zeul Pământului Ing. Indică fertilitatea, virilitatea, bunăstarea, strămoșii, familia și descendența. Inversată – nu are semnificație.

Othala ᛟ este runa moștenirii și reprezintă moștenirea spirituală, valorile care devin aliniate la ceea ce este cu adevărat important, prosperitatea comunală și fundamentale pe care le-am moștenit de la cei dinaintea noastră. Inversată - probleme moștenite și prejudecăți nedorite.

Dagaz ᛞ - zorii. Arată venirea la maturitate și sfârșitul unui ciclu și indică posibile noi descoperiri, conștientizări și treziri. Asemănătoare cu cartea Lumea din Tarot, această rună nu are semnificație inversă.

Mihai Voropchievici 

Mihai Voropchievici este de ani de zile unul dintre cei mai influenți numerologi români. Pentru fiecare zodie, el și-a dedicat mulți ani din viață pentru a studia semnele magice și cifrele. El este extrem de apreciat pentru previziunile pe care le face cu ajutorul runelor și are și o carte, „Numerele, zodiile și sănătatea”, unde descrie detaliile neștute ale fiecărei zodii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net