Ce trebuie să faci să nu mai sară ulei pe aragaz atunci când prăjești pui. Trucul la care nimeni nu s-a gândit

Preparatele prăjite au un gust de senzație, însă picăturile uleiului încins care obișnuiesc să sară din tigaie ne pot speria de multe ori. Efectul de stropire a uleiului apare atunci când stropii de apă din alimente intră în contact cu uleiul încins de pe foc. Iată de ce ingredient ai nevoie pentru a opri acest lucru.

Sunt câteva trucuri pentru a nu sări uleiul încins Foto: Shutterstock
Sunt câteva trucuri pentru a nu sări uleiul încins Foto: Shutterstock

Laptele de porumb, ingredientul secret

Un tiktoker a făcut public un scurt videoclip în mediul online în care explică, pas cu pas, cum ar trebui să procedeze cei care gătesc pui

Există un motiv simplu pentru care se formează stropii de ulei. Știm cu toții că apa și uleiul nu se amestecă. Acest lucru este valabil și atunci când gătești. În general, apa fierbe la 100°C, iar uleiul la 170°C.

Este suficient să pui o picătură de apă în ulei încins, imediat vor sări stropi de ulei. Din acest motiv, înainte de a adăuga carnea, trebuie uscată bine cu un prosop de bucătărie.

Un truc eficient prin care să eviți stropirea cu ulei în jurul tău atunci când prăjești un preparat, este să-l bagi în făină și să pui sare. Motivul este foarte simplu: sarea și făina absorb apa. 

Totodată, tiktokerul spune că înainte de a pune puiul la prăjit poți să-l condimentezi, să faci un amestec din paprika, sofran și lime, iar un alt ingredient de care nu trebuie să uiți este laptele de porumb. 

Ce facem dacă ne ardem cu ulei încins

Dacă avem ghinionul să ne ardem cu ulei încins, iar rana nu este una majoră, trebuie să ții partea afectată sub un jet de apă rece sau să folosești o compresie sterilă dacă nu dispui de o astfel de situație.

După ce ai ținut în apă rece rana, trebuie să te acoperi cu un bandaj steril sau o cârpă curată, dar nu înainte de a aplica o loțiune pe bază de aloe vera sau un spray special pentru arsuri, informează medlife.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net