Cea mai frumoasă cale ferată din România. Se întinde pe 14 tuneluri și 10 viaducte, iar peisajele sunt de basm

Ultima actualizare:

În inima României se ascunde un adevărat miracol al ingineriei feroviare, o cale ferată cu o istorie impresionantă și peisaje care îți taie respirația. Calea ferată Oravița-Anina, inaugurată pe 15 decembrie 1863, reprezintă nu doar o rută feroviară, ci o capodoperă a construcției ce trebuie să fie explorată de fiecare călător pasionat de aventură.

Calea ferată Oravița-Anina. Foto: arhiva.
Calea ferată Oravița-Anina. Foto: arhiva.

Această cale ferată este unică în lume, întinzându-se pe o distanță de 33,4 kilometri și străbătând 14 tuneluri și 10 viaducte. Este remarcată ca fiind prima cale ferată de munte din România, situându-se la o diferență de nivel de 338 de metri între stațiile Oravița (la 218 metri altitudine) și Anina (la 558 de metri altitudine).

Spectacolul peisajelor unice

Călătoria cu trenul pe calea ferată Oravița-Anina este o experiență desprinsă din basme. Curbele strânse, pantele abrupte (cu o înclinare de 20 la mie) și decorul natural oferă pasagerilor panorame spectaculoase, cu stânci masive, păduri dese și râuri sălbatice. Aceste peisaje pitorești sunt perfecte pentru fotografiat și promit amintiri de neuitat.

O atracție de top în România

România, cunoscută pentru frumusețea sa naturală, este adesea subestimată ca destinație turistică. Cu toate acestea, calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, un loc pe care orice călător pasionat de aventură ar trebui să-l adauge pe listă.

Pe lângă farmecul istoric și arhitectural, această cale ferată oferă o experiență autentică și autentică de călătorie. Este un exemplu remarcabil al ingeniozității umane și un tribut adus moștenirii noastre feroviare.

Dacă v-ați hotărât să faceți o plimbare de neuitat pe cea mai veche cale montană din țară, trebuie să mai știți că biletul are preț unic de 27 de lei de persoană, la clasa a doua. Rezervarea biletului este obligatorie! Iată care este orarul de călătorie: Regio R 9695 pe relația Oravița – Anina, cu plecare din Oravița la ora 11.15 și sosire în Anina 13.18, retur - Regio R 9694 pe relația Anina – Oravița, cu plecare din Anina la ora 14.40 și sosire în Oravița 16.42.

Deci, dacă ești în căutarea unei experiențe de călătorie diferite și pline de aventură, nu rata o călătorie cu trenul pe calea ferată Oravița-Anina din România. Aici vei descoperi peisaje impresionante, vei experimenta tradiția și istoria feroviară a țării și vei crea amintiri care vor dăinui pentru totdeauna. România te așteaptă cu brațele deschise pentru a te încânta cu peisajele sale unice și cu destinațiile sale fascinante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net