Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă

Victoria a fost cea mai faimoasă și influentă regină din Europa, iar Albert a fost bărbatul care a sprijinit-o și a iubit-o până în ultima clipă a vieții.

Se spune că Victoria a fost cea care l-a cerut pe Albert de soț / foto: Profimedia
Se spune că Victoria a fost cea care l-a cerut pe Albert de soț / foto: Profimedia

S-au cunoscut încă din copilărie, iar prietenia lor s-a transformat într-o poveste de iubire, a cărei legendă rezistă până în zilele noastre. Aceasta este povestea de basm dintre Regina Victoria și Prințul Albert.

Când Regina Victoria s-a născut în 1819, era a cincea în linia de succesiune la tron, iar șansele ca ea să devină moștenitoarea regatului erau destul de mici.

Însă, când a împlinit 18 ani, destinul a făcut ca tânăra prințesă să devină regină. Deoarece era necăsătorită, presiunile din partea familiei pentru a-și găsi un soț au devenit din ce în ce mai mari.

Regina Victoria și Prințul Albert s-au îndrăgostit la prima vedere

Mama Victoriei a fost cea care a sugerat să-l reîntâlnească pe Albert, prietenul din copilărie. Prima lor revedere după mulți ani a stârnit primii fiori ai iubirii, tânăra Victoria fiind fascinată de șarmul și sensibilitatea lui Albert, în timp ce viitorul ei soț a fost impresionat de gingășia și încrederea în sine a tinerei prințese.

Se spune că Victoria a fost cea care l-a cerut pe Albert de soț, iar pe durata logodnei a avut grijă ca el să primească educația necesară pentru a se ridica la nivelul îndatoririlor care-l așteptau. Au trecut patru ani până când s-au căsătorit, perioadă în care au fost mai mult despărțiți, deoarece Albert s-a întors acasă, în Germania.

S-au căsătorit pe 10 februarie 1840, iar Victoria a fost suverana care a lansat moda rochiilor de mireasă albe, o culoare neobișnuită pentru acele timpuri.

Ziua nunții a fost descrisă de Victoria ca fiind cea mai fericită din viața sa, însă britanicii nu au fost la fel de impresionați și-l considerau pe Albert un parvenit interesat doar de bani și de prestigiu.

Timpul le-a demonstrat contrariul, deoarece Albert s-a implicat activ în problemele statului, devenind consilierul personal al reginei, atât în domenii de diplomație, cât și în afaceri interne.

Mai mult, a depus eforturi pentru a îmbunătăți relația dintre Victoria și mama ei, deoarece aceasta se deteriorase de-a lungul timpului, regina simțind că mama ei nu o iubise niciodată. Împreună au avut nouă copii, cinci fete și patru băieți.

Regina Victoria și Prințul Albert au trăit ani fericiți împreună

Chiar dacă era soțul reginei Angliei, Albert nu deținea niciun titlu nobiliar și abia în 1857, la insistențele Victoriei, Parlamentul i-a acordat titlul de Prinț Consort.

Apropiații cuplului regal spuneau că cei doi erau extrem de fericiți, o dovadă fiind achiziționarea de către Albert a unei reședințe private, unde familia se putea retrage departe de ochii curioșilor.

Nu existau secrete între cei doi, Albert fiind cel care organiza corespondența reginei. El o însoțea sau chiar o înlocuia deseori în timpul ședințelor cu miniștrii.

Deși îndatoririle regale le ocupau cea mai mare parte a timpului, Albert și Victoria își făceau timp pentru jocurile de familie alături de copii și le supravegheau îndeaproape educația.

Văduva de Windsor

Fericirea lor a fost de scurtă durată, deoarece în 1861, Prințul Albert s-a îmbolnăvit de febră tifoidă și a murit la doar 42 de ani. Dispariția sa neașteptată a fost o lovitură devastatoare pentru Victoria, care a intrat în depresie.

Timp de trei ani, ea nu a mai apărut în public sau la ceremonii oficiale. S-a retras la reședința sa privată, unde petrecuse clipe fericite alături de Albert. Abia în 1866, la insistențele primului ministru, regina s-a întors la Londra și și-a reluat atribuțiile.

Nu a încetat niciodată să-și plângă soțul și a purtat doliu după el până la sfârșitul vieții, mai exact 40 de ani. Mai mult, Victoria a ordonat să nu fie mutat nimic din camerele ocupate de prinț, iar prosoapele să fie schimbate zilnic. Supușii au fost impresionați de devotamentul reginei, de unde a căpătat și denumirea de „văduva de Windsor“. Victoria s-a stins din viață în 1901, la casa Osbourne, un palat construit și decorat după planurile prințului Albert, potrivit clickpentrufemei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net