Cel mai rar accent din lume. A luat naștere în Antarctica și e incredibil cum sună

Cei care visează să facă parte din primele echipaje umane care vor păși pe planeta Marte trebuie să știe că pot avea parte de o experiență extrem de similară chiar aici, pe Pământ! Tot ce trebuie să facă este să petreacă câteva luni de zile în Antarctica! Iar pe lângă experiența de neuitat, vor putea auzi și un accent unic, care a apărut în acest colț de lume.

Cercetătorii au petrecut 6 luni în Antarctica / foto: Shutterstock
Cercetătorii au petrecut 6 luni în Antarctica / foto: Shutterstock

Probabil că există nenumărate provocări pe care ni le putem imagina cu toții, atunci când vorbim despre viața în Antarctica. De la problema cea mai evidentă, frigul, până la hrană și extenuare psihică, cu toții putem intui că viața nu este deloc una ușoară, pentru cercetătorii care lucrează la diversele laboratoare de pe acest continent extrem.

Ei bine, poitrivit informațiilor de la adevarul.ro, o altă provocare, de data aceasta cu totul neașteptată, poate crea dificultăți celor care ajung aici: accentul! Richard Gray, de la BBC, a raportat o modificare a accentelor „iernanilor” antarctici. Se pare că aceștia dezvoltă un accent care le combină pe cele americane, germane, islandeze, scoțiene și galeze.

Cel mai rar accent de pe glob

Acest fenomen oferă informații fascinante despre modul în care s-a dezvoltat câte un nou accent, mai ales în țări colonizate cândva de vorbitori de engleză. Un studiu a urmărit modul în care vorbesc 26 de cercetători de la stația Rothera, a British Antarctic Survey, în mai 2018.

La câteva săptămâni, 11 dintre aceștia au înregistrat 29 de cuvinte, cum ar fi „mâncare”, „cafea”, „ascuns”, ori „flux de aer”. Experții au sesizat mici modificări în modul în care sunetul „ou” era pronunțat în cuvintele „flow” și „sew”, iar unele consoane erau ajustate.

„A fost foarte subtil – nu poți auzi schimbările”, a declarat, conform sursei citate, profesorul de fonetică și vorbire, cât și autorul studiului, Jonathan Harrington. Dar, se pare că acest accent inedit nu va persista atunci când cercetătorii se întorc acasă, fiind nevoie de mult prea mult timp pentru ca astfel de schimbări să devină permanente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Ferma de gaini FOTO Shutterstock jpg
lacul care are forma hărții romaniei jpeg
bacnota pe trotuar jpg
plaja mamaia foto Facebook Caelia Beach Mamaia jpg
1 copii scoala gradina legume jpeg
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net