Ce diferențe sunt între nectarine și piersici. Toți românii le iubesc, dar nu le deosebesc!

Sunt două fructe pe care le întâlnim mai mereu, fie prin magazine, ori în tarabele de la piață. Cu toate acestea, în ciuda popularității lor, doar foarte puțini români știu care este, de fapt, diferența dintre ele! Poate chiar că mulți dintre noi avem impresia că sunt, mai mult sau mai puțin, același lucru! Cu toate acestea, există diferențe între nectarine și piersici!

Nectarinele au coaja netedă / foto: IStock
Nectarinele au coaja netedă / foto: IStock

Probabil că atunci când avem în față o piersică și o nectarină, vom sesiza că există mici diferențe vizuale între acestea, însă în afară de un aspect puțin aparte, câți dintre noi mai putem numi și o altă diferență între aceste două fructe delicioase? La urma urmei, ele seamănă foarte mult între ele și nici diferențele de gust nu sunt foarte ușor de sesizat!

Ei bine, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, nectarina este un tip de piersică, iar trăsătura ei distinctivă, prin care o putem deosebi mereu de piersica clasică, este faptul că are coaja netedă și îi lipsește acel puf protector pe care îl întâlnim la piersici. Piersicile au fost cultivate inițial în China, încă din cele mai vechi timpuri. De abia prin secolul XIX aceste fructe delicioase și suculente au început să apară și peste hotarele acestei țări. Ceva mai recent, prin anii 1940 și 1950, oamenii de știință au reușit să creeze fructul ce avea să fie numit „nectarină”.

Care este diferența dintre piersică și nectarină

Cu toții am observat acel puf distinctiv pe coaja piersicii, tocmai de aceea și înlăturăm coaja acestui fruct, de cele mai multe ori. Pe de altă parte, nectarina nu are această caracteristică, așa că este mai ușor de consumat. Iar un alt lucru care trebuie menționat este faptul că deși nectarinei îi lipsește acest puf protector, ea deține toate proprietățile nutritive ale unei piersici obișnuite.

Ambele fructe sunt delicioase, dulci, suculente, pline de vitamine vitale pentru sănătate și pot fi consumate fie simple, fie puse în diferite rețete. Fie că vrem să mâncăm un fruct, sau ne dorim să pregătim un gem, piersicile și nectarinele sunt opțiunea perfectă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net