Cele mai ciudate și misterioase reguli din Biblie. Sunt simple, dar multă lume le încalcă fără să știe

Ultima actualizare:

Biblia, considerată cartea sfântă a creștinismului, conține numeroase reguli și interdicții menite să ghideze comportamentul uman în conformitate cu voința divină. Pe lângă cele zece porunci binecunoscute, există și alte reguli mai puțin populare, dar la fel de importante. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite interdicții biblice.

Biblie. Foto: Freepik.
Biblie. Foto: Freepik.

Reguli necunoscute din Biblie 

1. Copiii care își înjură părinții

Una dintre regulile stricte din Biblie este interdicția de a-și înjura părinții. „Cel care își va înjura mama sau tatăl va fi sortit pieirii” (Exod 21:17). Această prevedere subliniază importanța respectului față de părinți și autoritatea familială.

2. Tatuajele

Biblia interzice purtarea tatuajelor de orice fel. „Să nu vă faceți tăieturi în carne pentru un mort și să nu vă faceți slove săpate pe voi” (Leviticul 19:28). Această regulă sugerează o aversiune față de modificările corporale permanente, văzute ca un semn de respect față de trupul dat de Dumnezeu.

3. Bârfele

Chiar și bârfele, considerate adesea inofensive, sunt interzise. „Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieții aproapelui tău” (Leviticul 19:16). Aceasta subliniază importanța menținerii unei comunități armonioase și a respectului reciproc.

4. Prezicerile și vrăjitoarele

Biblia interzice vehement vrăjitoria și consultarea spiritelor. „Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori: să nu-i întrebați, ca să nu vă spurcați cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru” (Leviticul 19:31). Aceasta arată aversiunea față de practicile oculte și credințele alternative.

5. Consumul de carne de porc

Să nu mâncați carne de porc și să nu vă atingeți de el” (Leviticul 11:7-8). Această interdicție reflectă normele de igienă și sănătate ale vremii, dar și dorința de a menține puritatea rituală.

6. Soția să nu-și ajute soțul într-o luptă

O regulă surprinzătoare se referă la intervenția soției în luptele soțului său. „Când doi oameni se vor certa unul cu altul și nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l lovește, dacă întinde mâna și apucă pe acesta din urmă de părțile rușinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea” (Deuteronom 25:11-12).

7. Femeia nu are voie să vorbească în Biserică

Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea. Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în Biserică” (1 Corinteni 14:34-35).

8. Pierderea virginității înainte de căsătorie

Biblia este foarte strictă cu privire la virginitatea înainte de căsătorie. „Dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată fata la ușa casei tatălui ei, să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate, și să moară, pentru că a săvârșit o mișelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să curăți astfel răul din mijlocul tău” (Deuteronom 22:20-21).

9. Lucrul duminica

Să țineți Sabatul căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face o lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său. Să lucrezi șase zile; dar a șaptea este Sabatul, ziua închinată Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea” (Exod 31:14-15).

Aceste reguli, deși par ciudate și uneori greu de înțeles în contextul modern, reflectă valorile și normele sociale din perioada în care au fost scrise. Ele servesc ca un ghid pentru comportamentul adecvat în conformitate cu voința divină, subliniind importanța respectului, purității și credinței în viața de zi cu zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net