Condimentele pe care trebuie să le adaugi în cafea pentru un plus de savoare și gust. Ce beneficii aduc organismului
Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, deoarece aduce un plus de energie și ne face dependenți de aroma ei unică. Știați, însă, că anumite condimente îi pun în valoare toate nuanțele sale de gust? Iată ce folosesc oamenii din întreaga lume.
Scorțișoara, cardamomul, nucșoara sau anasonul
Fie că alegi să bei cafeaua tare, dulce sau amară, există mai multe condimente care o pot face mult mai gustoasă și îi pot aduce mai multă savoare.
Scorțișoara este cel mai popular condiment pentru a da o aromă perfectă cafelei. Pe lângă gustul delicios, aceasta are și o mulțime de beneficii pentru organism, datorită conținutului de antioxidanți, potrivit Saveur.com.
Un al condiment cunoscut pentru cafea este cardamomul, oferind o aromă intensă și ușor mentolată. Acesta are, de asemenea, proprietăți digestive și antiinflamatorii.
Nucșoara oferă la rândul ei un gust dulceag, iar ghimbirul are o aromă picantă, ideală pentru a te trezi rapid dimineața.
Pentru cei care preferă aromele exotice, anasonul stelat sau cuișoarele sunt alegerea ideală. În timp ce anasonul oferă o aromă dulce, cuișoarele oferă cafelei un gust intens și picant. Mai mult decât atât, poți opta chiar și pentru piperul negru sau vanilia, întrucât au arome unice.
Piper, șofran, ghimbir, vanilie sau cacao
Șofranul, de asemenea adaugă o aromă floral, dar și o nuanță deosebită cafelei, respectiv galben-aurie. Acest condiment este folosit în Iran și Maroc. Anasonul și scorțișoara sunt adesea folosite în cafeaua vietnamezilor, în timp ce piper se folosește în Africa de Norc.
Ghimbirul și cuișoarele se numără printre condimentele preferate ale celor din Africa de Est, iar nucșoara este adesea folosită în Mexic, pentru a adăuga cafelei o aromă caldă și ușor reconfortantă.
Cacao se adaugă în cafea, în special în zonele din Africa de Sud, pentru un gust bogat de ciocolată și o aromă mai intensă. De asemenea, vanilia este populară în Franța, pentru un plus de savoare și un gust mai intens de dulce.