Doi români au dat lovitura cu o afacere inedită, după ce au rămas șomeri în pandemie

Ultima actualizare:

Doi tineri din Iași au lăsat frica de nou deoparte, au investiti câteva mii de lei, și au deschis un aprozar. Totul s-a întâmplat în 2020, când în pandemie cei doi au intrat în șomaj. În prezent, aceștia se bucură de un real succes, magazinul fiind căutat de sute de clienți.

Aprozarul deschis de Ana Maria și Tudor Ignat este la mare căutare Foto: Facebook
Aprozarul deschis de Ana Maria și Tudor Ignat este la mare căutare Foto: Facebook

Au rămas șomeri și au deschis primul aprozar

2020 a fost unul complicat pentru cei doi antreprenori. Tinerii au devenit șomeri și au fost obligați să-și găsească o sursă de venit cât mai repede. Astfel, ieșenii au deschis  primul aprozar în zona Doi Băieți din Tătărași.

„Soțul meu a fost ospătar timp de 15 ani, iar eu sunt make-up artist de 9 ani. În momentul în care a venit starea de urgență, amândoi am rămas șomeri. Atunci, având un stil de viață cât de cât echilibrat, un anumit standard, copilul, casa, a trebuit să ne gândim să găsim o soluție ca să supraviețuim în această situație.

Ne-am gândit cum și ce să facem cu o investiție minimă. Soțul meu voia de mulți ani să renunțe la domeniul lui, dar pornirea e grea. Când ai confort unde ești, nu prea te apuci de altceva. Pentru că nimic în viață nu e întâmplător, a apărut o oportunitate de a cumpăra o tonetă. Am luat o tonetă de legume-fructe în Piața Doi Băieți, imediat după starea de urgență. Soțul și-a dat demisia, eu încă eram în șomaj tehnic.

Așa am deschis toneta și am ținut-o până în octombrie, a fost totul ok. Acolo soțul s-a acomodat și a învățat ce are de făcut. Apoi a venit frigul și am zis că trebuie să mergem la căldură. Nu eram obișnuiți cu condiții grele, să spunem așa, și am zis că trebuie să ne mutăm. Ne reglasem financiar, era o sursă de venit”, a declarat Ana Maria Ignat, antreprenoare, scrie bzi. 

Cum s-au descurcat cei doi

Aprozarul celor doi este în mare căutare și se bucură de succes și de aprecierea clienților. Tinerii spun că au depus un efort uriaș ca să-și refacă viața. 

,,Am căutat un spațiu și l-am găsit pe acesta, unde tot aprozar a fost și înainte, dar nu prea a avut succes. Degeaba faci lucrurile dacă nu te pricepi, nu ai talent, viziune sau nu-ți place, nu iese. În noiembrie 2020, am deschis aprozarul. Merge foarte bine treaba, suficient de bine cât să trăim decent, să ne permitem să plătim salariul colegilor, vânzătoarea și băiatul care ne aprovizionează cu marfă.

Timp de 2 ani am muncit noi. Eu vindeam, iar el venea cu marfa, o așeza. În spatele a tot ceea ce se vede frumos și colorat este o muncă titanică. Aprovizionarea se începe de dimineață, de la 3-4 sau vara de la ora 2, se vine la magazin, se scoate de pe rafturi, se sortează. Zilnic facem aprovizionarea, de aceea arată totul proaspăt”, a explicat Ana Maria Ignat pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net