Cum menții mobila din lemn și obiectele din piele cu un ingredient natural.Nu te așteptai la asta

Menținerea casei și a tuturor obiectelor din ea în stare optimă poate fi o sursă de stres. Acest lucru se întâmplă deoarece multe dintre obiectele din casă pe care le cumpărăm sunt adesea corozive sau, pur și simplu, necesită îngrijire atentă pentru că odată cu trecerea timpului se pot deteriora sau chiar strica. Chiar dacă poate părea greu de crezut trebuie să știți că uleiul de măsline reprezintă o soluție eficientă pentru a menține în stare bună anumite obiecte de mobilier din casă.

Uleiul de măsline, aliatul pentru o mobilă strălucitoare
Uleiul de măsline, aliatul pentru o mobilă strălucitoare

Cum menții mobila din lemn și obiectele din piele din casă cu un ingredient natural

Obiecte de metal

Dacă aveți anumite obiecte de metal, precum tăvile și și-au pierdut strălucirea, ei bine, puteți să le faceți să pară ca noi cu ajutorul uleiului de măsline. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați un sfert de cană de ulei de măsline cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Folosiți acest amestec pentru a freca toate produsele metalice și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ zece minute. După acest timp, îndepărtați excesul cu o cârpă absorbantă umedă.

Curațarea lemnului de mobilă

Pe lângă faptul că curăță lemnul, uleiul de măsline îl îngrijește și îl menține hidratat, astfel încât protejează aspectul și finisajul mobilei pentru mult mai mult timp. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să amestecați uleiul de măsline și oțet de vin alb în porții egale. Faceți acest lucru într-un recipient cu dozator pentru o aplicare ușoară pe suprafețele dorite și, folosind o cârpă din microfibră, întindeți și frecați lichidul.

În cazul în care doriți să îndepărtați o anumită pată de pe lemn, cum ar fi urma lăsată de un pahar sau o cană, puteți aplica uleiul direct, lăsați câteva minute și frecați cu o cârpă din microfibră.

Obiecte din piele

Pielea, fiind un produs de origine animală, necesită o îngrijire specială pentru a-și menține buna calitate de-a lungul anilor. Uleiul de măsline, fiind un produs 100% vegetal cu un nivel ridicat de hidratare, este aliatul perfect pentru a menține în stare bună pielea și orice tip de obiect realizat din piele animală. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o cârpă moale în ulei și să frecați ușor și uniform întreaga suprafață. În cazul în care rămâne vreun exces, folosește o cârpă moale și uscată pentru a-l îndepărta. Iar dacă te murdărești în timp ce faci aceste acțiuni, aruncă o privire la cum să scoți uleiul de măsline de pe haine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Eugenie, Beatrice, Anne, Andrew, Kate, Prințul William, Meghan Markle, Prințul Harry și prințul Phillip în 2017, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
comunicare pixabay jpg
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
image png
BeFunky collage (34) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net