Afacerea incredibilă pe care au gândit-o doi români. Au adus un concept complet nou pe piața locală

Sunt primii din România care fac așa ceva! Geo și Crina Dobre au pus bazele unei afaceri incredibile. Cei doi au adus un concept complet nou pe piața locală și au devenit primii somelieri de ulei de măsline din țară.

Sunt primii din România care fac așa ceva / foto: arhiva Click!
Sunt primii din România care fac așa ceva / foto: arhiva Click!

Crina și Geo Dobre au creat din pasiunea pentru uleiul de măsline extravirgin un brand solid. Crina a început să colecționeze varietăți de uleiuri de măsline din toate locurile unde plecau în vacanță, iar ulterior, au urmat împreună un curs de doi ani în sudul Spaniei, unde au învățat totul despre îngrijirea, recoltarea și procesarea măslinilor.

Noi călătoream deseori prin locurile mai puțin vizitate de turiști, întotdeauna am mers cu mașina și ne-am aventurat în diverse orășele și sate din Grecia, Turcia și alte țări europene producătoare de ulei de măsline. De cele mai multe ori, ne întorceam acasă încercând să reproducem gustul autentic al acelor mâncăruri, unde ingredientul vedetă era uleiul de măsline extravirgin, dar nu găseam nimic asemănător. 

Cel mai bun ulei din lume

Atunci mi-a venit ideea să promovez uleiul de calitate, să găsesc o modalitate de a aduce la noi în țară doar produse certificate și 100% naturale și să îi învățăm și pe consumatori cum să aleagă un ulei de măsline, cum să distingă un produs de calitate de unul de slabă calitate sau, mai rău, falsificat”, a declarat Crina Dobre, co-fondatoarea Măslinescu pentru retail.ro.

Așa a luat naștere brandul Măslinescu, o cramă unică în România, de unde uleiurile provin de la cei mai buni producători. Începând cu 2018, au început să își prezinte produsele la diverse târguri din țară, iar în perioada pandemiei au dat lovitura.

Primul client important a fost Freshful, iar recent, produsele comercializate de Măslinescu au fost listate și în magazinele Auchan. În 2024, eforturile lor au dat roade și uleiul de măsline extravirgin Rincon de la Subbetica a fost recunoscut drept cel mai bun ulei de măsline din lume pentru al zecelea an consecutiv. Moara care produce acest ulei a fost, de asemenea, recunoscută drept cea mai bună moară de ulei din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net