Cum ne pregătim de Crăciun cu 15 zile înainte

Ultima actualizare:

Mai sunt 15 zile până la Crăciun, iar noi ar trebui să începem pregătirile. Asta, pentru a nu ne aglomera pe ultima sută de metri şi pentru a putea să ne bucurăm, în perioada sărbătorilor, de linişte, odihnă şi relaxare. Iată cum să-ţi organizezi eficient timpul!

  • Curăţenie generală - Acum este momentul să duci la curăţat covoarele şi mochetele, să speli draperiile şi perdelele, geamurile, tapiseria canapelelor, a fotoliilor sau scaunelor. Aspiră în întreaga casă şi şterge praful. Nu uita de bucătărie! Spală gresia şi plăcile de faianţă pătate cu grăsime sau ulei. Curăţă în locurile greu accesibile de sub aragaz şi frigider. Nici baia nu trebuie neglijată. Înarmează-te cu produse speciale şi curăţă obiectele sanitare de rugină, calcar sau alte pete.  
  • Cumpără alimentele neperisabile – Pentru a evita aglomeraţia din magazine de dinainte de Sărbători, poţi cumpăra de pe acum alimentele pentru masa de Crăciun, cele cu un termen de garanţie îndelungat: zahăr, ulei, făină, orez, bulion, condimente, carne de porc (aceasta se păstrează la congelator la -18 grade Celsius), băuturi alcoolice etc. 

Înainte cu 10 zile

  • Caută cadourile – Până acum probabil că ai aflat ce cadouri îşi doresc cei dragi, copiii, rudele, prietenii. Aşa că, fă-ţi timp să dai o raită prin magazine. Caută produsele respective, compară preţurile şi fă de pe acum cumpărăturile. În această perioadă, magazinele nu sunt foarte aglomerate. 
  • Alege decoraţiunile de sărbătoare – Decoraţiunile pentru brad, casă şi masa festivă au apărut în magazine de câteva săptămâni bune. Dacă încă nu le-ai cumpărat, acum este timpul s-o faci. Asta, tot pentru a evita aglomeraţia din ajunul sărbătorilor. La standurile special amenajate vei găsi globuri, beteală, figurine din ceramică, instalaţii de pom, coroniţe de brad şi o mulţime de alte decoraţiuni. 
  • Fă o listă cu preparatele pe care le vei găti  - În funcţie de invitaţii pe care îi vei avea la masa de Crăciun trebuie să alegi preparatele pe care le vei găti. Recomandat este să faci de pe acum o listă cu gustări, mâncăruri şi deserturi care să mulţumească pe toată lumea. Această listă te va ajuta să te organizezi în magazin şi să cumperi exact produsele de care ai nevoie. În acest fel, nu vei cheltui banii în neştire. 

Înainte cu 7 zile

  • Aprovizionează-ţi cămara – Cu o săptămână înainte de Crăciun ar trebui să cumpărăm alimentele pentru masa festivă. Alege ore matinale sau foarte târzii pentru a evita aglomeraţia din magazine şi cumpără exact cât ai nevoie! Urmăreşte ofertele şi discount-urile şi compară preţurile. În această perioadă vei găsi foarte multe reduceri. Este recomandat să nu iei de pe acum verdeţurile şi anumite legume care nu se păstrează proaspete până de Crăciun. În schimb, cumpără cartofi, ceapă, morcovi, ţelină, păstârnac şi produse din carne. Tot acum poţi lua un bax cu apă, sucuri şi dulciuri. Atenţie! Există câteva alimente care nu se vor păstra proaspete: roşiile, verdeţurile, pâinea, cozonacii şi produsele de patiserie.

Înainte cu 3 zile

  • Cumpără bradul – Cu cât îl cumperi mai târziu, cu atât mai bine, deoarece bradul va rezista mai mult timp împodobit la tine în casă. Pieţele sunt pline cu brazi scoşi la vânzare, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele. Asta, dacă îţi doreşti un brad natural. Unul artificial poate fi achiziţionat din hypermarket. Dacă alegi un brad natural, trebuie să ştii că acesta se păstrează în balcon, la temperaturi scăzute. Nu îi desface ambalajul din plasă pentru a nu i se lăsa crengile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
12357203 jpg
image
image
image
image
image
image
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
george enescu
diana maria urs busteni jpg
Cum ne indeplinim dorintele 1536x864 jpg
sofer pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net