Cum să cureți corect bijuteriile din aur și argint. Nimeni nu știa până acum de acest truc

Ultima actualizare:

Bijuteriile fac parte din viața noastră, fie că le tratăm drept o simplă modalitate de a ne completa stilul conform personalității noastre. Poate le purtăm pentru că avem o mulțime de amintiri și sentimente care ne leagă de ele. Indiferent de motiv, nimic nu este mai supărător decât să îți vezi bijuteria favorită într-o stare proastă, mai ales când vorbim despre aur și argint. Află alături de Click! cum poți să îți menții accesoriile favorite în condiție perfectă!

Pasta de dinți curăță cel mai bine argintul! / foto: freepik.com
Pasta de dinți curăță cel mai bine argintul! / foto: freepik.com

Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi s-a confruntat cu momentul în care, într-o dimineață ca oricare alta, am avut surpriza neplăcută să observăm că accesoriul nostru favorit este oxidat. Fie că este vorba despre verigheta pe care o avem la deget de ani buni sau despre un pandantiv de abia cumpărat weekend-ul trecut, vom fi la fel de dezamăgiți.

Din nefericire, dezamăgirea poate continua atunci când mergem la un bijutier și aflăm că, dacă dorim să recondiționăm accesoriul nostru favorit, trebuie să scoatem alți bani din buzunar. În acel moment, mulți dintre noi se pot gândi că alegerea este între a plăti și a nu mai putea purta bijuteria preferată. Însă, nu este adevărat! Există o mulțime de modalități accesibile prin care îți poți readuce accesoriile într-o condiție excelentă!

Aurul și argintul, ușor de curățat și acasă

În timp ce riscul cel mai mare pentru bijuteriile de argint este oxidarea, puteți avea impresia că, dacă cumpărați un obiect din aur, acesta nu va necesita alte îngrijiri, niciodată. Însă asta nu este adevărat! Chiar și aurul își poate pierde strălucirea, acumulând, de-a lungul timpului praf și alte impurități.

Ei bine, atât pentru aur și argint, cel mai rapid și accesibil truc este să spălați bijuteriile cu apă și săpun, chiar și o singură dată pe săptămână. Puteți folosi o periuță de dinți pentru a curățarea metalului, pe care cel mai bine este să le lăsați în apa cu săpun lichid preț de  jumătate de oră.

Un alt truc este folosirea pastei de dinți pentru argint și a oțetului pentru aur. Dacă pentru accesoriile de argint trebuie să le lași în apă călduță câteva minute, apoi să le freci încet cu pastă de dinți, cele de aur trebuie lăsate aproximativ 30 de minute într-un pahar de oțet, apoi folosiți o periuță de dinți pentru curățare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net