De ce ne cade părul primăvara? Ce spun specialiștii

Odată cu venirea primăverii, observăm că părul nostru începe să cadă. Deși căderea sezonieră a părului îi sperie pe mulți, acesta nu este un motiv de îngrijorare, deoarece este un eveniment cât se poate de natural.

De ce ne cade părul primăvara? (foto: Shutterstock)
De ce ne cade părul primăvara? (foto: Shutterstock)

Cauza căderii părului primăvara

Părul tău trece prin patru faze în ciclul lor de viață: anagen – faza de creștere, catagen – faza de tranziție, telogen – faza de repaus și exogen – faza de cădere. Potrivit specialistului Dr. Hugh Rushton căderea sezonieră a părului are loc deoarece un procent mai mare decât în mod normal de creștere a părului trece la faza de repaus.

Pentru mulți, părul cade în timpul solstițiului de iarnă sau de vară - cele mai scurte și mai lungi zile din fiecare an. Chiar dacă în acest moment cauza exactă este încă necunoscută, oamenii de știință cred că poate fi legată de schimbarea nivelului de lumină la fiecare dintre solstiții (foliculul de păr are o serie de fotoreceptori, cum ar fi CRY1, CRY2, OPN3 și OPN4, care răspund la lumină).

Astfel, modificările nivelului de lumină pe măsură ce zilele devin mai lungi sau mai scurte ar putea stimula celulele receptorilor de lumină din păr, determinând unele fire să treacă la următoarea fază a ciclului de viață.

Solicitați sfatul unui specialist

„Deoarece mai mult păr decât de obicei intră simultan în faza de repaus, căderea tinde să apară într-un interval scurt de timp, ceea ce îl face mult mai vizibil și adesea îi face pe oameni să creadă că au o problemă de cădere a părului sau se confruntă cu niveluri nefirești de pierdere.

Este important să rețineți, căderea sezonieră a părului ar trebui să dureze maximum două, până la trei săptămâni. În astfel de cazuri, poate fi util să solicitați sfatul unui tricolog sau al unui specialist în căderea părului care poate ajuta la identificarea cauzei și poate sugera modalități adecvate de tratare a afecțiunii”, a declarat Dr. Hugh Rushton, potrivit tabloidului The Sun.

Totodată, conform experțiilor, este posibil să vă confruntați și cu căderea sezonieră a părului în septembrie. Cauzele ar fi combinația de temperaturi de toamnă în scădere, expunere prelungită la soare în timpul verii și stresul de la locul de muncă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net