Drumul spectaculos pe care trebuie să-l parcurgi în minivacanța de Paște. Peisajele sunt de basm

În minivacanța de Paște, când timpul este prețios și dorința de a evadea din cotidian este puternică, un drum spectaculos prin peisaje de basm poate fi exact ceea ce îți dorești. România este bogată în trasee pitorești, iar în timpul acestui sezon natura prinde viață în toată splendoarea ei. Iată câteva dintre cele mai impresionante drumuri pe care le poți parcurge în minivacanța de Paște:

Valea Cernei. Foto: arhiva.
Valea Cernei. Foto: arhiva.

1. Valea Cernei

Pornind din Târgu-Jiu și străbătând localități precum Tismana și Baia de Aramă, acest traseu de 106 km te va purta prin peisaje montane uluitoare și locuri de o frumusețe sălbatică. De la cascadele și pajiștile alpine la obiective turistice precum Mânăstirea Tismana și Parcul Național Domogled-Valea Cernei, fiecare colț de pe acest drum te va surprinde și te va încânta. Dacă ești înzestrat cu un SUV de clasă mare, precum Audi Q7 sau Jeep Grand Cherokee, te vei bucura la maximum de experiența acestui traseu, scriu cei de la Adevărul.

2. Bistrița – Pasul Tihuța – Vatra Dornei (E58)

Traseul începe în Bistrița și urcă până în Pasul Tihuța, la 1227 m altitudine, oferind panorame impresionante și aer curat de munte. Peisajele idilice continuă pe măsură ce te îndrepți spre Vatra Dornei, iar obiectivele turistice precum Piatra Fântânele și lacul de acumulare Colibița sunt doar câteva dintre punctele de atracție de-a lungul traseului.

3. Boița – Defileul Oltului – Cozia – Căciulata – Călimănești – Râmnicu Vâlcea (DN7)

Traseul pitoresc prin Valea Oltului este o călătorie plină de farmec, trecând pe lângă hidrocentrale, defilee și mănăstiri vechi. De la Boița la Râmnicu Vâlcea, vei fi înconjurat de peisaje montane spectaculoase și vei avea ocazia să vizitezi obiective turistice importante precum Parcul Național Cozia și Mănăstirea Cozia.

Indiferent de traseul pe care îl alegi, minivacanța de Paște este momentul perfect pentru a te bucura de frumusețea naturală a României și de peisajele ei fermecătoare. Așa că ia-ți mașina, pregătește-te pentru o călătorie și lasă-te purtat de magia acestor drumuri spectaculoase!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net