Dubai, noua casă a stelelor Michelin. Cât de luxoase sunt restaurantele premiate

Casa celor mai exuberante cl─âdiri, stiluri de via╚Ť─â ╚Öi, ├«n general, a luxului, Dubai are, pentru prima dat─â, restaurante cu stele Michelin.

Dubai
Dubai este noua cas─â a gastronomiei de top

Stelele Michelin sunt o raritate, mai ales în Orientul Mijlociu, dar Dubai a reușit să aibă aproximativ 11 astfel de restaurante. 

Te-ar putea interesa ╚Öi:┬áA murit Jo├źl Robuchon, ÔÇŁbuc─âtarul secoluluiÔÇŁ. Avea cele mai multe stele Michelin din lume

Ghidul Michelin al ora╚Öului Dubai 2022 a fost lansat mar╚Ťi, 21 iunie, ╚Öi cuprinde aproximativ 69 de restaurante ce-i a╚Öteapt─â pe turi╚Öti. Dintre acestea, 11 au primit o stea Michelin, iar alte 14 restaurante au primit un premiu Bib Gourmand, care este acordat serviciilor ce respect─â raportul pre╚Ť-calitate.┬á

Ghidul are ├«n vedere s─â reflecte diversitatea culinar─â ├«nt├ólnit─â ├«ntr-un spa╚Ťiu ├«n care marea majoritate a popula╚Ťiei este de peste hotare, veni╚Ťi s─â munceasc─â sau ├«n vacan╚Ť─â.

Urm─âre╚Öte ╚Öi:┬áChef Radu Dumitrescu, despre secretul unui preparat perfect: ┬źTrucul e ├«n...┬╗

Doar două restaurante au primit două stele Michelin - Stay, a lui Yannick Alleno, și Il Ristorante, condus de către Niko Romito. 

Il Ristorante este pozi╚Ťionat ├«n resortul Bulgari ╚Öi, pe l├óng─â luxul s─âu, este recunoscut pentru gustul modern ╚Öi italian, care ÔÇ×este echilibrat, pur ╚Öi clarÔÇŁ, potrivit comunicatului de pres─â Michelin.

Pe de altă parte, restaurantul Stay este recunoscut pentru viziunea sa nonconformistă a bucătăriei franceze, dar care reușește să aducă Parisul printre dunele de nisip.

Printre celelalte restaurante ce au primit o stea Michelin, se numără și localuri cu specific japonez, chinezesc sau chiar portughez. 

ÔÇ×Inspectorii no╚Ötri au fost pe teren de ani buni, pentru a monitoriza evolu╚Ťia buc─ât─âriei locale. Suntem m├óndri ╚Öi ferici╚Ťi s─â prezent─âm vibra╚Ťia ╚Öi poten╚Ťialul ora╚Öului Dubai ca un paradis al gastronomieiÔÇŁ, a declarat Gwendal Poullennec, directorul interna╚Ťional al Ghidurilor Michelin, pentru CNN.┬á

Ce sunt stelele Michelin?

Stelele Michelin sunt un standard de calitate ├«nalt─â ├«n lumea restaurantelor. Foarte mul╚Ťi buc─âtari de top lucreaz─â o via╚Ť─â ├«ntreag─â pentru a c├ó╚Ötiga ╚Öi pentru a p─âstra o astfel de distinc╚Ťie.┬á

Potrivit criteriilor stabilite ├«nc─â din 1936, stelele Michelin sunt acordate doar preparatelor din farfurie ╚Öi nimic altceva. Astfel, buc─âtarii depun foarte mult─â munc─â pentru a afla care este re╚Ťeta perfect─â.

Se iau ├«n calcul calitatea ingredientelor, m─âiestria ╚Öi tehnica chefului, creativitatea ╚Öi raportul pre╚Ť-calitate al produselor prezentate ├«n restaurante.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
cub elena basescu png
cluj florin salam
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
majda si mihai png
baza tommy lee copy jpeg
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
aine davis jfif
Valeric─â Chitic FOTO vrancea14
foto baza turista paris shutter jpg
ghee butter in glass jar with wooden spoon jpg
2 dr denisa zaharia 2 jpg jpeg
spania profimedia jpg