Dubai, noua casă a stelelor Michelin. Cât de luxoase sunt restaurantele premiate

Ultima actualizare:

Casa celor mai exuberante clădiri, stiluri de viață și, în general, a luxului, Dubai are, pentru prima dată, restaurante cu stele Michelin.

Dubai este noua casă a gastronomiei de top
Dubai este noua casă a gastronomiei de top

Stelele Michelin sunt o raritate, mai ales în Orientul Mijlociu, dar Dubai a reușit să aibă aproximativ 11 astfel de restaurante. 

Te-ar putea interesa și: A murit Joël Robuchon, ”bucătarul secolului”. Avea cele mai multe stele Michelin din lume

Ghidul Michelin al orașului Dubai 2022 a fost lansat marți, 21 iunie, și cuprinde aproximativ 69 de restaurante ce-i așteaptă pe turiști. Dintre acestea, 11 au primit o stea Michelin, iar alte 14 restaurante au primit un premiu Bib Gourmand, care este acordat serviciilor ce respectă raportul preț-calitate. 

Ghidul are în vedere să reflecte diversitatea culinară întâlnită într-un spațiu în care marea majoritate a populației este de peste hotare, veniți să muncească sau în vacanță.

Urmărește și: Chef Radu Dumitrescu, despre secretul unui preparat perfect: «Trucul e în...»

Doar două restaurante au primit două stele Michelin - Stay, a lui Yannick Alleno, și Il Ristorante, condus de către Niko Romito. 

Il Ristorante este poziționat în resortul Bulgari și, pe lângă luxul său, este recunoscut pentru gustul modern și italian, care „este echilibrat, pur și clar”, potrivit comunicatului de presă Michelin.

Pe de altă parte, restaurantul Stay este recunoscut pentru viziunea sa nonconformistă a bucătăriei franceze, dar care reușește să aducă Parisul printre dunele de nisip.

Printre celelalte restaurante ce au primit o stea Michelin, se numără și localuri cu specific japonez, chinezesc sau chiar portughez. 

„Inspectorii noștri au fost pe teren de ani buni, pentru a monitoriza evoluția bucătăriei locale. Suntem mândri și fericiți să prezentăm vibrația și potențialul orașului Dubai ca un paradis al gastronomiei”, a declarat Gwendal Poullennec, directorul internațional al Ghidurilor Michelin, pentru CNN. 

Ce sunt stelele Michelin?

Stelele Michelin sunt un standard de calitate înaltă în lumea restaurantelor. Foarte mulți bucătari de top lucrează o viață întreagă pentru a câștiga și pentru a păstra o astfel de distincție. 

Potrivit criteriilor stabilite încă din 1936, stelele Michelin sunt acordate doar preparatelor din farfurie și nimic altceva. Astfel, bucătarii depun foarte multă muncă pentru a afla care este rețeta perfectă.

Se iau în calcul calitatea ingredientelor, măiestria și tehnica chefului, creativitatea și raportul preț-calitate al produselor prezentate în restaurante.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net