Chef Radu Dumitrescu, despre secretul unui preparat perfect: «Trucul e în...»

Chef Radu Dumitrescu, juratul de la emisiunea Masterchef România, a oferit mai multe sfaturi importante pentru toți bucătarii, pentru a avea preparate cu gust, dar și cu „personalitate”.

stanga
dreapta
radu dumitrescu chef copy jpg
radu dumitrescu jpg
Chef Radu Dumitrescu (2) copy jpg
chef radu dumitrescu copy jpg
chef Radu Dumitrescu JPG
radu dumitrescu foto Click
cub chef radu dumitrescu png

În cadrul emisiunii „Deșteptarea”, de la Europa FM, juratul de la Masterchef a discutat pe larg despre toată experiența pe care a trăit-o în emisiunea de la Pro TV, dar și despre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un bucătar, fie el amator sau profesionist.

Care este secretul lui Radu Dumitrescu pentru un preparat gustos

Radu Dumitrescu mereu a fost pregătit să fie în ajutorul celor ce-și doresc să profeseze în bucătărie, dar și celor ce se rezumă la gătit drept un hobby. Astfel, juratul de la Masterchef a amintit că mâncarea pe care o gătim împrumută, de cele mai multe ori, din atitudinea noastră.

Citește și Radu Dumitrescu: «Mama se ocupă, în ultimii 48 de ani, de masa de Paşte»

Exact ca în basmele populare, cel mai important ingredient într-un preparat este dragostea și pasiunea. Astfel, Radu Dumitrescu a amintit că supărările noastre zilnice afectează, de foarte multe ori, preparatele pe care le gătim și nu le oferă gustul și savoarea la care ne așteptăm.

„Eu i-am învățat tot timpul pe ai mei (n.r. - angajații), din bucătărie, să aibă personalitate, dar să nu fie nesimțiți. Este o linie fină între a te exprima și a deveni arogant. Poți să devii arogant după 20, 30, 50 de ani, dar nici atunci. 

Mâncarea împrumută, tot timpul, din atitudinea bucătarului. În momentul în care intri nervos pe tigaie, pentru că te-ai certat cu cineva, sigur nu o să-ți iasă ce trebuie.”, a transmis Chef Radu Dumitrescu.

Vezi și EXCLUSIV Secretele noului chef din «bucătăria» PRO TV! Cum a slăbit Radu Dumitrecu 40 de kg

De asemenea, acesta a povestit și despre arta și tactica din spatele gătitului. Așa cum se face la jocul de șah, unde trebuie să gândim fiecare mișcare cu 2-3 mutări în avans, așa trebuie să facem și atunci când ne pregătim să gătim.

„Pe mine, bucătăria m-a modelat foarte mult, m-a învățat să gândesc ca la șah, trebuie să gândești înainte.”, a amintit Chef Radu Dumitrescu.

stanga
dreapta
MasterChef    Restul e plăcere jpg
masterchef
masterchef
Miruna Manescu masterchef JPG
Andreea Farcaş- masterchef foto- protv
masterchef
MasterChef Romania jpg
masterchef romania stelios (2) jpg

Gabriela Dima a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro

Acest sezon al emisiunii „Masterchef” a ajuns la final. După 20 de săptămâni petrecute în bucătărie, ultima ediție a avut loc pe 2 iunie 2022, iar cei trei finaliști au trebuit să pregătească un meniu complet, impecabil, pe care să-și pună amprenta personală.

Totuși, doar un singur câștigător este posibil, iar acela a fost Gabriela Dima, care a plecat acasă cu premiul cel mare de 50.000 de euro. 

„Intrați în cea mai importantă confruntare de până acum! Nu trebuie să priviți ziua aceasta ca fiind ultima de la MasterChef, ci prima în care, oficial, sunteți finaliști ai celei mai dure competiții naționale de gastronomie. În seara aceasta, veți avea de executat un meniu complet!”, le-au transmis chefii finaliștilor.

gabriela dima masterchef png
Gabriela Dima a câștigat Masterchef România și a plecat acasă cu 50.000 de euro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
archie battersbee jpg
the sandman jpg
cub laura cosoi png
4 britney spears 5 jpg jpeg
cristina dorobantu
artista lacul morii 3 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub laura cosoi png
cristina dorobantu
Oana si Mioara Roman jpg
kylie jenner foto mare jpeg
cub andreea esca (1) png
4 britney spears 5 jpg jpeg