Chef Radu Dumitrescu, despre secretul unui preparat perfect: «Trucul e în...»
Chef Radu Dumitrescu, juratul de la emisiunea Masterchef România, a oferit mai multe sfaturi importante pentru toți bucătarii, pentru a avea preparate cu gust, dar și cu „personalitate”.
În cadrul emisiunii „Deșteptarea”, de la Europa FM, juratul de la Masterchef a discutat pe larg despre toată experiența pe care a trăit-o în emisiunea de la Pro TV, dar și despre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un bucătar, fie el amator sau profesionist.
Care este secretul lui Radu Dumitrescu pentru un preparat gustos
Radu Dumitrescu mereu a fost pregătit să fie în ajutorul celor ce-și doresc să profeseze în bucătărie, dar și celor ce se rezumă la gătit drept un hobby. Astfel, juratul de la Masterchef a amintit că mâncarea pe care o gătim împrumută, de cele mai multe ori, din atitudinea noastră.
Citește și Radu Dumitrescu: «Mama se ocupă, în ultimii 48 de ani, de masa de Paşte»
Exact ca în basmele populare, cel mai important ingredient într-un preparat este dragostea și pasiunea. Astfel, Radu Dumitrescu a amintit că supărările noastre zilnice afectează, de foarte multe ori, preparatele pe care le gătim și nu le oferă gustul și savoarea la care ne așteptăm.
„Eu i-am învățat tot timpul pe ai mei (n.r. - angajații), din bucătărie, să aibă personalitate, dar să nu fie nesimțiți. Este o linie fină între a te exprima și a deveni arogant. Poți să devii arogant după 20, 30, 50 de ani, dar nici atunci.
Mâncarea împrumută, tot timpul, din atitudinea bucătarului. În momentul în care intri nervos pe tigaie, pentru că te-ai certat cu cineva, sigur nu o să-ți iasă ce trebuie.”, a transmis Chef Radu Dumitrescu.
Vezi și EXCLUSIV Secretele noului chef din «bucătăria» PRO TV! Cum a slăbit Radu Dumitrecu 40 de kg
De asemenea, acesta a povestit și despre arta și tactica din spatele gătitului. Așa cum se face la jocul de șah, unde trebuie să gândim fiecare mișcare cu 2-3 mutări în avans, așa trebuie să facem și atunci când ne pregătim să gătim.
„Pe mine, bucătăria m-a modelat foarte mult, m-a învățat să gândesc ca la șah, trebuie să gândești înainte.”, a amintit Chef Radu Dumitrescu.
Gabriela Dima a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro
Acest sezon al emisiunii „Masterchef” a ajuns la final. După 20 de săptămâni petrecute în bucătărie, ultima ediție a avut loc pe 2 iunie 2022, iar cei trei finaliști au trebuit să pregătească un meniu complet, impecabil, pe care să-și pună amprenta personală.
Totuși, doar un singur câștigător este posibil, iar acela a fost Gabriela Dima, care a plecat acasă cu premiul cel mare de 50.000 de euro.
„Intrați în cea mai importantă confruntare de până acum! Nu trebuie să priviți ziua aceasta ca fiind ultima de la MasterChef, ci prima în care, oficial, sunteți finaliști ai celei mai dure competiții naționale de gastronomie. În seara aceasta, veți avea de executat un meniu complet!”, le-au transmis chefii finaliștilor.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!