După aproape 30 de ani l-a prins pe ucigaşul fiicei sale. Drama și răzbunarea unui tată îndurerat

Ultima actualizare:

În ziua de Anul Nou, 1994, Nancy Mestre a fost torturată, violată și apoi ucisă cu sânge rece de un criminal. Timp de aproape 30 de ani, tatăl ei, Martin Mestre, din Columbia, nu a renunțat niciodată și a fost pe urmele ucigașului, până ce l-a descoperit.

 Nancy Mestre a fost ucisă cu brutalitate în 1994 / Foto: Captură video
Nancy Mestre a fost ucisă cu brutalitate în 1994 / Foto: Captură video

În ziua de Anul Nou, 1994, în Barranquilla, Columbia, Nancy Mestre a fost torturată, violată și apoi împușcată cu sânge rece chiar de iubitul ei, Jaime Saade, care a fugit în Brazilia după fapta făcută. În dimineața zilei de 1 ianuarie 1994, tatăl lui Nancy Mestre, Martin Mestre, a plecat să își caute fiica acasă la criminal, găsind-o pe mama acestuia ștergând podeaua apartamentului.

Femeia i-a spus bărbatului că Nancy a avut un accident și se află la spital, însă, ajuns acolo, tatăl ucigașului (cel care a dus-o la spital împreună cu o altă femeie care locuia și ea la ei acasă) a susținut că fiica sa a încercat să se sinucidă și a fost operată.

Nancy fusese împușcată în cap și a rămas în comă în următoarele opt zile înainte de a muri pe 9 ianuarie 1994. Doi ani mai târziu, în 1996, după ce o investigație a relevat că Nancy a fost violată și împușcată în cap de iubitul ei, poliția excluzând o tentativă de sinucidere, Jaime Saade a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru crimă și viol.

Ucigașul trăia o nouă viață cu o soție braziliană și doi copii

Însă, ucigașul fugise în Brazilia după ce a ucis-o pe Nancy. După ani de căutări și muncă de detectiv a tatălui ce își dorea să-l prindă cu orice preț, l-a găsit pe criminalul fiicei sale ducând o nouă viață în Belo Horizonte, în 2020. El trăia o altă viață cu o soție braziliancă și doi copii sub numele fals Henrique dos Santos Abdala.

Datorită decenilor de muncă ale tatălui, Jaime Saade a fost arestat în 2020 de Interpol, dar Curtea Federală Supremă a Braziliei i-a respins la început extrădarea în Columbia. După insistențele tatălui și alte lupte grele, acum, Jaime Saade va fi extrădat în Columbia.

„Încet-încet am început să-mi organizez în cap ce s-a întâmplat. Au violat-o, au abuzat-o și au aruncat-o în spatele unei camionete. Am spus: «Doamne, ce i-au făcut fiicei mele!». Jaime și-a început zborul în aceeași zi a crimei și nu a mai fost văzut niciodată în țară”, a declarat Martin Mestre, potrivit tabloidului britanic Mirror.

De asemenea, Martin a mărturisit și indiciul prin care l-a găsit pe ucigaș. El a aflat că unul dintre frații săi locuia în Brazilia, așa că le-a transmis informația autorităților care l-au indentificat, după ce a lăsat o amprentă pe un pahar dintr-un bar.

„Nancy nu este doar o victimă columbiană, ci face parte din sutele de mii care suferă aceeași soartă în fiecare oră pe tot continentul american, în special în Brazilia” a declarat în momentul în care și-a pronunțat hotărârea, Luiz Edson Fachin, judecător din Camera a II-a a Curții Supreme.

O parte din crimă nu a fost încă rezolvată

Dar o parte din crimă nu a fost încă rezolvată. Experții criminaliști ai poliției au descoperit că altcineva se afla în cameră când Nancy a murit, autoritățile găsind un tip de sânge care nu se potrivea nici cu Jamie, nici cu tânăra sa victimă.

Însă, acum că ucigașul urmează să fie în cele din urmă extrădat în Columbia, Martin a declarat presei locale: „Momentul lui Dumnezeu este perfect. Totul trebuie să fie așa cum indică el că ar trebui să fie. În nici un moment nu m-am îndoit că o vom realiza. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea tenacitate și timp pentru a continua în această luptă, astfel încât crima fiicei mele să nu rămână nepedepsită. Că criminalul Jaime Saade va plăti pentru ceea ce a făcut: tortura și abuzul sexual pe care le-a făcut fiicei mele pentru a o ucide mai târziu”, a mai adăugat Martin Mestre.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net