El e adolescentul cu cel mai lung păr din lume! Nu s-a mai tuns de când avea 2 ani

Reuben Looks Twice Jr. (17 ani), din Rapid City, Dakota de Sud (SUA), nu s-a mai tuns de când avea doi ani. El are cel mai lung păr din lume la un adolescent de sex masculin, podoaba lui capilară măsurând 161 cm, potrivit Cărții Recordurilor Guinness. Adolescentul amerindian este extrem de mândru de părul lui.

Reuben Looks Twice Jr., ținându-și în mâini părul record de 161 cm lungime
Reuben Looks Twice Jr. are un păr de 161 cm lungime (Foto: Guinness World Records)

Reuben Looks Twice Jr. își spală părul în fiecare zi

Părinții lui Reuben au decis inițial să-i lase părul lung pentru că acestuia îi era frică de mașina de tuns, atunci când era mic. Apoi, el a continuat să-l lase să crească datorită tradiției tribului său.

Din punct de vedere cultural, oamenii din tribul Lakota obișnuiesc să aibă părul lung. Face parte din Nagi - spiritul nostru. Părul meu reprezintă ceea ce sunt. Mă simt mândru să-mi reprezint familia și tribul Lakota.”, a mărturisit băiatul.

Reuben își poartă în mod normal părul într-o coadă împletită. El petrece aproximativ 20 de minute spălându-l în fiecare dimineață, folosind șampon și balsam. Părul se usucă în aproximativ o oră, iar descurcarea lui durează cam 10 minute.

Pentru a obține o măsurare precisă a podoabei sale capilare, el a vizitat un salon de coafură unde părul i-a fost spălat și periat profesional, înainte de a fi așezat pe o masă pentru a identifica cea mai lungă șuviță. Au fost efectuate trei măsurători, media fiind recordul oficial al lui Reuben.

Nu plănuiește să se tundă

Lui Reuben îi place să aibă părul lung și nu plănuiește să-l tunde vreodată. Numeroși oameni i-au spus că el i-a inspirat să-și lase părul să crească, iar asta l-a făcut să se simtă și mai mândru. Singurul dezavantaj pentru el este că uneori șuvițele lungi se blochează în ușile mașinii sau se prind de mânerele dușului. Dar chiar și așa, nu are de gând să îl scurteze. „Este minunat că dețin acest record”, a adăugat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Dr Ovidiu Gramescu 4 png
crestere salarii jpg
harta europa de est romania lupa foto shutterstock
politia rutiera cauciucuri de iarna jpeg
cos de cumparaturi jpg
bloc rezidential Otopeni jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net