El este Ben Toma, românul pe care americanii îl aleg de 6 ani în Camera Reprezentanţilor din Arizona

Are 43 de ani, s-a născut în România, la Cluj, iar la 9 ani a emigrat cu familia în America. Azi este liderul majorităţii în Camera Reprezentanţilor din statul Arizona, adică a doua poziţie după cea a preşedintelui Camerei. La alegerile din 8 noiembrie, Ben Toma a fost votat de americani pentru al patrulea mandat consecutiv.

Ben Toma este însurat  cu o româncă plecată  de la 3 ani în America. Fotografii: Facebook
Ben Toma este însurat cu o româncă plecată de la 3 ani în America. Fotografii: Facebook

Românul din politica americană

Fiecare stat american are propriul legislativ, format din Camera Reprezentanţilor şi Senat. În Arizona, Camera Reprezentanţilor are 60 de membri, 31 sunt republicani, iar 29 democraţi. Ben Toma este liderul majorităţii, fiind singurul român din Statele Unite ale Americii care deţine o astfel de funcţie în politica americană, notează TVR.

E un om puternic, de încredere şi onorabil, cu care poţi lucra. Sunt foarte mulţumit că a luat hotărârea să facă asta, avea şi alte opţiuni. Dar a venit cu abilitatea de a duce la bun sfârşit lucruri importante pentru statul Arizona. Sunt foarte impresionat de calităţile lui şi sper că o să îmi ia locul”, a povestit Russell Bowers, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona pentru Televiziunea Română.

Russell Bowers este un politician celebru în SUA. Fiecare american ştie de războiul pe care l-a dus cu Donald Trump, când acesta din urmă nu a putut să accepte că a pierdut statul Arizona la alegerile prezidenţiale care l-au dat câştigător pe Joe Biden, şi l-a acuzat pe Russell Bowers că a falsificat alegerile. Scandalul lor a ajuns în faţa Congresului.

Cei doi au şase fete.  Trei dintre ele  au vizitat  ţara noastră  în vară
Cei doi au şase fete. Trei dintre ele au vizitat ţara noastră în vară

Are 6 fete cu soţia româncă

Nu mai târziu de anul trecut, Russell Bowers a vizitat România, însoţit de Ben Toma care nici el nu mai văzuse România de 20 de ani. Ben Toma a rămas uluit de schimbările din ţara noastră, din Bucureşti sau Cluj, oraşul natal. Timp de o săptămână, Ben i-a fost ghid şi i-a arătat tot ce are mai frumos ţara noastră.

Ben Toma este căsătorit cu o româncă pe care a cunoscut-o în America. Împreună au şase fete. O familie numeroasă pentru care Ben Toma are întotdeauna timp rezervat. Trei din cele şase fete au fost în România vara trecută. „Cele mai mari vorbesc româneşte. Ele au fost acum, în vară, în România şi au stat vreo două săptămâni şi le-a plăcut. Şi soţia este româncă, dar ea a avut numai trei ani când a venit în America, aşa că limba ei este engleza. Dar sperăm ca fetele să înveţe şi noi facem eforturi să le trimitem în România. Şi ele sunt mândre că sunt românce, chiar dacă s-au născut aici, amândoi părinţii sunt români, deci şi ele sunt românce”, a explicat Ben Toma pentru Digi 24.

Politica îi ocupă cea mai mare parte din timp. Este la al patrulea mandat consecutiv, fiecare pe o durată de doi ani, iar acesta este ultimul pe care i-l permite legislaţia americană.

90.000 de români trăiesc în Arizona

Românii din Arizona reprezintă o comunitate uriaşă. Sunt aproape 90.000 de români care, de şase ani, îl votează pe Ben Toma. Iar politicianul american de origine română nu i-a dezamăgit niciodată. Nici pe ei şi nici pe americani. „Foarte mulţi români se ocupă în Arizona cu îngrijirea vârstnicilor, au case de bătrâni. Aici poţi să faci casă de bătrâni cu maximum zece rezidenţi. Se plăteşte destul de bine, mulţi români se ocupă cu asta,” a mai povestit Toma. 

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Mihai Bendeac FOTO Facebook
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg